Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Önnereds Tilda Matthijs och Lovisa Ekberg. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Önnereds Tilda Matthijs och Lovisa Ekberg. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Önnered tappade allt i slutminuterna

Önnered hade ledningen i stora delar av matchen och var nära att skrälla mot Höör. Men i slutminuterna tappade laget allt och föll mot topplaget med 27-26.

Önnereds HK var nära att stå för en skräll under söndagen när de mötte topplaget Höör i Sporthallen. Gästerna tog kommandot direkt och gick tidigt upp i en klar ledning i början av den första halvleken.

Laget fortsatte sedan på inslagen väg halvleken ut och gick till paus med 15–8-fördel. Maria Sundin och Elin Karlsson var starkt bidragande med tre mål vardera i den första halvleken.

Höör kom tillbaka

Andra halvlek öppnade jämnt och anstormningen från hemmalaget uteblev. En handfull bra räddningar av Höörs målvakt höll laget kvar i matchen.

Höör tog senare över allt mer och kom tillbaka in i matchen. Med knappt tio minuter kvar kvitterade hemmalaget till 21–21. Skåningarna tog sedan ledningen bara någon minut senare.

De sista minuterna blev sedan utomordentligt spännande men Höör lyckades hålla undan och vinna med 27–26.

– Det var en liten berg-och-dalbana. Men jag tycker att vi hämtar upp det och krigar som sjutton. Det klaffade helt enkelt bättre i andra halvlek, säger Höörs Isabelle Andersson till C More, som var starkt bidragande till vändningen med nio av målen, direkt efter slutsignalen.

Lagen ses snart igen då de möter varandra redan på onsdag. Då i ÖHK-Hallen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.