Daniel Blomgrens högerarm är en effektiv grön kanon. Redbergslid lyckades inte stå emot den.
– Det kunde inte ha blivit en bättre fredagskväll, säger Önnered-stjärnan.

|

Önnered–Redbergslid. Ett derby i en kokande ÖHK-hall.

Känslor på spel, poäng också såklart.

Det small direkt. Gult kort och straff efter 34 sekunder. Pontus Mellegård förvaltade den och Redbergslid tog kommandot.

Ytterst tillfälligt dock. Matchinledningen tillhörde nämligen Önnered.

Med ett bra målvaktsspel samt ett snabbt och rörligt anfallsspel lyckades laget fixa en knapp ledning med 15 minuter spelat, 8–7 där. Hemmasupportrarna myste.

Laget lyckades dock inte rycka till sig någon mycket större ledning än så under den första halvtimmen.

Efter 17 minuter var det lika på åtta. Efter 23 minuter kvar det lika på elva. Bara för att ta några nedslag.

Det ska sägas att Daniel Blomgren hade bombat in sex mål bara fram dit, till matchminut 23 alltså. Oj, vad viktig han är för Önnered.

"Det här var fantastiskt"

Tillbaka till resultatutvecklingen. Det var 13–12 i paus.

Rasmus Just gjorde det ena av Önnereds mål. Liggandes och snurrandes i luften på ett ytterst akrobatiskt sätt.

David Wattström gjorde det andra. Mer enkelt och distinkt.

Tobias Johansson nätade för Redbergslid, från strafflinjen. I den vevan fick även Christoffer Örtenwall rött kort. Tungt för hemmalaget.

Ändå ledning.

Önnered vårdade och höll i efter det. Faktiskt igenom hela andra halvlek.

De inledde med att rycka snabbt. Det blev 16–13 ganska omgående. Merparten av de 1 490 på plats applåderade. Sebastian Abrahamsson imponerade i målet.

Sedan blev det visserligen dramatiskt, det ska sägas.

Redbergslid åt sig i kapp. Det var 29–28 med bara sekunder kvar.

Då missade Daniel Blomgren en straff. Då fick Redbergslid fick en kvitteringschans.

Sebastian Abrahamsson räddade dock och matchen slutade med hemmaseger. Just 29–28.

– Ah, shit! Min straffmiss gav dem en extra chans, men som tur är har vi en fin målvakt som kan rädda oss – och mig, säger Daniel Blomgren.

Han blev hemmalagets bäste målskytt med åtta fullträffar. Det sänkte såklart Redbergslid.

– Det gick helt okej. Jag fick till några skott, men kanske missade hälften.