Önnered skrällvann över Redbergslid

Önnered har det tufft i botten av Handbollsligan. Det visade de inga tecken av när det besegrade Redbergslid med klara siffror i derbyt.

ANNONS
|

Redbergslid på jakt efter bra placering inför slutspelet mot Önnered kämpar i botten av tabellen. Precis som väntat var det RIK som inledde bäst på den nya hemmaplanen i Scandinavium men det tog inte långt tid innan Önnered tog över taktpinnen. Gästerna drog ifrån och ledde i paus med fem mål, 12-17.

– Allt är åt helvete helt enkelt. Vi vinner inga kamper och hjälper inte varandra. Det är rent av pinsamt för de som är och tittar, det är katastrof, sammanfattade Redbergslids:s Niclas Fingren första halvlek för Cmore i paus.

Det fortsatte gå emot för RIK i inledningen av andra halvlek. Efter knappt tio minuter spel var Önnereds ledning uppe i sju mål.

ANNONS

Önnered höll sedan undan och kunde fullborda skrällen. De besegrade till slut Redbergslid med klara 33-27.

För Önnered betyder segern två viktiga poäng i kampen att slippa direkt nedflyttning när säsongen summeras.

– Det är en otroligt viktig seger. Det är de här matcherna som är goa att vinna. Alla måste få till det i laget och då är vi jobbiga att möta, det bevisar vi idag, säger Önnered-målvakten Sebastian Abrahamsson.

ANNONS