Önnered säkrar nytt kontrakt efter kvalrysaren

Önnereds HK spelar i Handbollsligan nästa säsong. Laget vann femte avgörande kvalmatchen mot Skånela och har därmed säkrat nytt kontrakt.
– Det är kanske den tuffaste säsongen i mitt liv, men så skönt att få komma tillbaka och säkra kontraktet, säger en av de stora hjältarna, Christoffer Brännberger.

ANNONS
|

Önnered krigade sig till en femte avgörande match mot Skånela i handbollskvalet. Och oj, vilken uppslutning det blev i ÖHK-hallen när lagets öde skulle avgöras.

En grön vägg av hemmasupportrar välkomnade sitt lag med sånger och bra tryck.

– Det finns inget jag tycker är roligare. Om man vill ha ut det bästa av mig då ska det vara sånt här drag och en sån här match. Jag älskar skiten, säger Önnereds Christoffer Brännberger.

Med hemmastödet i ryggen kändes det som den här matchen bara kunde gå på ett sätt.

Så blev det också. ÖHK vann med 36–29 och är klart för spel i Handbollsligan även nästa säsong.

ANNONS

– Det här laget hör hemma i ligan, så är det bara, säger Önnereds tränare Tommy Atterhäll, som gjorde sin sista match på tränarbänken.

Men det var jämnt till en början. Lagen turades om att ha ledningen i första halvlek. Hemmalaget såg ut att koppla ett litet grepp om matchen, men sedan kom Skånela tillbaka. De kvitterade på straff precis innan pausvila, och ställningen var 17–17 efter en halvtimme.

Önnered kopplade greppet på nytt

Önnered fick en tuff start på andra halvlek. Gästerna gick ifrån till tvåmålsledning och såg hetare ut för ett ögonblick.

Men Tommy Atterhäll tog timeout, och det blev ett succédrag.

– Vi fick tajta till det lite bakåt. Vi hade problem med deras mittsexa som sprang väldigt mycket. Vi var tvungna att få stopp på det, och jobba lite smartare. Det lyckades väldigt bra. Sen behövde vi bli lite lugnare framåt också. Det handlade om att ta bort känslorna och jobba lite mer med hjärnan. Det var nyckeln till att vi kunde samla oss, säger ÖHK-tränaren.

Sedan var det inget snack.

Andreas Berg smackade dit ett långskott, Sebastian Abrahamsson räddade friläge och några anfall senare var underläget vänt till ledning för Önnered.

Hemmapubliken fick en nytändning, ljudvolymen ökade. Önnered fick extra energi och när Mirko Vicentijevic gjorde 28–25 var det första gången ett lag ledde med tre bollar.

ANNONS

Hemmalaget fortsatte dra ifrån och med mindre än sju minuter kvar ledde de med hela 32–26.

Därefter studsade allt Önnereds väg. De fick enkla mål framåt samtidigt som Skånela kämpade sig fram till lägen men träffade målramen eller stoppades av Sebastian Abrahamsson.

Det blev aldrig spännande efter hemmalagets ryck och matchen slutade 36–29 till Önnered.

Önnereds hjälte: ”Tuffaste säsongen i mitt liv”

En av de stora hjältarna var Christoffer Brännberger, som var en bjässe bakåt och gjorde åtta mål framåt. Han har en bakgrund i Skånela, så det var extra speciellt att möta just dem i kvalet.

– Det är lite blandade känslor. Jag har ett stort hjärta för Skånela och de har varit så jävla grymma den här matchserien, så jag lider med dem. Samtidigt är det så klart en stor lättnad och glädje för att vi spelar Handbollsligan nästa säsong.

Önnereds mittsexa har haft en tuff tid bakom sig. Han missade stora delar av säsongen efter att hans son fötts tre månader för tidigt, vilket han berättade om i en intervju med Handbollskanalen i februari.

– Det har varit en tuff period för familjen. Det var på liv och död. Jag är inte så öppen att prata om det, vi är fortfarande inne i det även om pojken nu är mycket bättre och utom fara, sa han då.

ANNONS

Men Christoffer Brännberger kom tillbaka och står nu som hjälte när Önnered har säkrat nytt kontrakt.

– Det har nog varit den tuffaste säsongen i mitt liv, med allt som har varit runt omkring. Men det är skönt att få komma tillbaka och fixa kontraktet. Det var ändå det vi bestämde oss för efter jul att sikta på.

Nu blir det jubel och firande hela kvällen för Önnereds kvalhjältar.

För tränaren Tommy Atterhäll blir det en avskedsfest, nu när han lämnar sitt uppdrag.

– Vi ska hem till en i laget, så ska vi allt få fira lite ihop och snacka lite gött. Det är killarna värda efter allt som varit, säger han.

LÄS MER:Bortamål fällde Sävehof – utslaget ur European League

LÄS MER:Hoppet om Handbollsligan lever för Önnered

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS