Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivbild.  Bild: CARL SANDIN
Arkivbild. Bild: CARL SANDIN

Önnered pressade serieledaren – men föll till slut klart

Önnered kunde koppla ett stabilt grepp om slutspelsplatsen när serieledande Höör gästade ÖHK-hallen. Göteborgarna pressade men topplaget blev för tufft.

Kungälv och Skövde utmanar Önnered om den sista slutspelsplatsen. Inför Önnereds match mot serieledaren Höör i den näst sista omgången låg de tre lagen på samma poäng och bara målskillnad skiljde dem åt.

Storfavoriten Höör kopplade tidigt grepp om matchen och ledde stundtals komfortabelt men Önnered ryckte upp sig och i paus skiljde bara ett mål mellan lagen – 12 till Önnered och 13 till Höör.

– Vi får lite bättre tempo och bättre go i försvaret och hela laget lyfter sig, säger Önneredsmålvakten Hanna Eriksson om slutet av första halvlek till C more.

I andra halvlek gick Önnered snabbt ikapp och förbi men det höll inte länge innan Höör återigen kopplade greppet och gick ifrån till 15-18. Önnered lyckades inte ta sig förbi Höör igen utan skåningarna gick ifrån ytterligare. Matchen slutade 21-28 och Önnereds jakt på slutspel lever in i den sista omgången, där Boden står för motståndet, och det kan mycket väl bli en målskillnadsaffär om de sista slutspelsplatserna.

– Vi måste ju vinna den, sen får vi hoppas vi har marginalerna på vår sida, säger Linnea Säreborn till C more.

Fakta: Så ser slutspelskampen ut inför sista omgången

7) BK Heid, 17 poäng, –6

8) Kungälvs HK, 17 poäng, –27

–––––––––––––––––––––––––––––––

9) Skövde, 17 poäng, –55

10) Önnereds HK, 15 poäng, –38

Spelschemat i slutomgången:

BK Heid–Skövde

Kungälvs HK–Skara

Boden–Önnereds HK

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.