Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: MATHIAS BERGELD

Önnered mäktade inte med en skräll – föll i premiären

Det blev ingen skräll i Önnereds seriepremiär.
Istället fick Göteborgslaget till slut se sig besegrat borta mot fjolårets semifinalist IFK Skövde med 33-25.
– Det är inte så jävla roligt även om vi gör en okej match framåt, säger Anton Schultze.

Att inleda säsongen med att gästa SM-semifinalisten IFK Skövde var kanske inte den lättaste uppgiften som Önnered kunde ställas inför.

Men göteborgarna, som räddade sitt kontrakt i den högsta ligan genom kval mot Skånela, lät sig inte skrämmas utav uppgiften.

Gästerna stod för en stark första halvlek och höll jämna steg Skövde. Men misstag, bland annat i form av en bristande disciplin, gjorde att Önnered hela tiden fick jaga och i pausvila låg göteborgarna under med 15–18.

Det fanns ändå en hel del att vara nöjd med i Önnereds läger efter 30 spelade minuter.

– Skövde är ju tippade att vara väldigt högt upp och jag tycker vi står upp mot dem väldigt bra i första halvlek, det är bara småfel som gör att vi ligger under med tre bollar. Vi spelar ju med en man mindre i sex minuter, säger Anton Schultze.

"Inte så jävla roligt"

Men i den andra halvleken ville det sig helt plötsligt inte. Ett tremålsunderläge är långt från en omöjlighet att jobba ikapp, men Önnered lyckades inte göra just detta.

Slarvfelen blev bara fler, samtidigt som Skövde började hitta rätt i försvarsspelet – detta i kombination med en vass hemmamålvakt.

– Jag tycker vi kommer till bra lägen, men Fabian (Norsten, Skövdes målvakt) gör en bra match och är väldigt duktig. Så när han får sina räddningar blir det att de kommer i sin andravåg. Det är stora killar som är tunga när de kommer, då blir det svårt att stoppa dem när man inte riktigt är hemma.

Skövde visade rutin och kunde sakta nöta ner Önnered som till slut fick se sig besegrade med 33-25.

– Det är surt att förlora, det är inte så jävla roligt även om vi gör en okej match framåt.

"Det är smådetaljer"

Men trots att det kanske känns surt på bussen hem mot Göteborg så fanns det en hel del positivt att ta med sig från Skaraborgsslätten.

Bland annat det faktum att man lyckades sätta 25 bollar mot ett topptippat Skövde.

– Om man ska se ljuspunkter så gör alla mål i laget. Nyförvärvet Max Santos gör väldigt bra ifrån sig och sen var det kul att vår junior om kommer in, Teo (Teodor Heier), får göra mål. Så det är kul att det inte är på samma position som vi gör mål, utan över hela banan.

Är det framförallt offensiven ni tar med er från matchen?

– Vi tar med oss lite allt möjligt, det är smådetaljer som man måste fila på. Vi kommer till bra lägen men missar. Så vi tar med oss lite smågrejer.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.