Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Önnereds Maja Eriksson hystade in sju mål för sitt lag mot VästeråsIrsta. Bild: Thomas Johansson/TT

Önnered kryssade i mittenrysaren

De båda lagen hade möjlighet att etablera sig bland slutspelslagen och skapa lucka till slutspelsstrecket.
När slutsignalen ljöd fick Önnereds HK och VästeråsIRsta nöja sig med en poäng och slutresultatet 23–23.
– Det blev lite onödigt jämnt i dag, säger ÖHK:s Maja Eriksson.

Efter derbysegern mot Heid med fyra bollar var det dags för Önnered att ta sig an VästeråsIrsta hemma i ÖHK-hallen i ett viktigt mittenmöte. Sjätteplacerade hemmalaget stod på tio poäng inför drabbningen medan femteplacerade gästerna hade plockat tolv. Vilket av lagen som än skulle vinna hade chansen att skaffa sig ett glapp ner till Kungälv precis utanför slutspelsstrecket.

Och det var Önnered som började bäst.

Precis som mot Heid visade de grönklädda prov på en stabil defensiv där samspelet mellan försvar och målvakt var nästintill perfekt inledningsvis. Miranda Nasser i hemmakassen var väl påläst och stod rätt på de flesta skotten.

Ställningen efter 15 minuter var 6–3.

Skyttefest

Framåt var det en variation från Önnered som höll hög SHE-klass. De båda kantspelarna Maria Sundin och Ewelina Ström var hundraprocentiga i den första halvleken och stod för två strutar vardera. Men bäst var ändå Maja Eriksson som hade skyttefest från nio meter. När halva matchen var passerad hade hon satt fem mål på åtta avslut.

– Det var kul men jag tycker vi blandar och ger väldigt mycket i matchen och det är lite därför det blir som det blir lite i matchen, säger Eriksson.

Det var dock VästeråsIrsta som avslutade starkast i den första akten. Framburna av mittnian Frida Rosell hade bortalaget krympt avståndet till en boll när halvtidsvisslan ljöd – 11–10.

– Jag tycker vi står stabilt i försvaret men när vi inte får anfallsspelet till att fungera så får vi lite onödiga kontringsmål på oss, säger Eriksson.

I den andra halvleken tog gästerna tog vid där man slutade den första. ÖHK:s fina anfallsspel hade kommit av sig helt samtidigt som Västerås växlade upp.

Med en knapp kvart kvar att spela hade bortalaget ledningen med 18–15.

Men Önnered gav sig inte. På bara några minuter gjorde man tre snabba mål och det var helt jämnt när matchen gick in i sin absolut avgörande del.

”Blev lite onödigt jämnt”

Och det skulle följaktligen bli en rysare.

Nerverna var utanför på den inte så stora men ack så högljudda hemmapubliken. Och det hela blev inte lättare när de båda lagen bjöd på många tekniska fel som gjorde att spelet vände fram och tillbaka.

Lagen följdes åt hela vägen in på målsnöret. Det var lika, 23–23 med tolv sekunder kvar. Hemmalaget fick en sista chans i ett anfall men lyckades inte näta. Därmed oavgjort i mittenmötet.

– Det blev lite onödigt jämnt i dag. Jag tycker vi ska vara glada för en poäng även om det är mest surt att det inte blev två, säger Maja Eriksson som fick nöta lite mer bänk i den andra halvleken och landade på sju mål på 14 avslut.

– Jag kommer väl in och gör lite tekniska fel och dumma saker så det var väl inte mer än rätt. Jag tycker de som är inne gör det fint så då kan jag inte säga någonting.

Delade känslor

Önnereds tränare, Hamed Khazrai, var tudelad i vad han kände kring utgången i matchen.

– Vi är både nöjda och inte nöjda. Jag tycker ändå vi gör en okej match. Vi möter ett bra lag. Det känns som vi har matchen och styr den dit vi vill att den ska komma. Vi har chansen att avgöra i vårt sista anfall och gör inte det medan de gjorde mål i sist.

Hur surt det känns det att inte skapa en större lucka ner till strecket?

– Det gör vi ju fortfarande med poängen här. Och vi är fortfarande två poäng bakom Västerås. Till dagens match tycker jag att en poäng åt vardera lagen är rättvist.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.