Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Önnereds Daniel Blomgren stod för åtta mål i segern över Aranäs. Arkivbild Bild: MICHAEL ERICHSEN

Önnered kopplade greppet i kvalderbyt

Den första kvalmatchen mellan Önnered från allsvenskan och Aranäs från högstaserien handbollsligan slutade med Önnedersseger efter ett ryck i andra halvlek.
– Sjukt nog var det en period där vi hade mycket utvisningar, säger Önnereds Daniel Blomgren.

I kvalet till Handbollsligan slåss Önnered och Aranäs om en plats i högstaligan. Under söndagen spelades den första matchen, i ÖHK-hallen. Efter en jämn första halvlek och 13-14 i paus hade Aranäs en tuff andra halvlek.

Under 13 minuter gjorde inte bortalaget ett enda mål och när 10 minuter återstod av matchen var ställningen 26-19 till Önnered.

– Sjukt nog var det en period där vi hade mycket utvisningar så det var hårt jobb från de som spelade som gjorde det, säger Daniel Blomgren, som stod för åtta mål i matchen och med det blev matchens bästa målskytt.

"Ska vara lite nöjda"

Slutresultatet skrevs till 29-26 och laget från den lägre divisionen kopplade med det greppet om kvalderbyt.

– Det var en väldigt jämn match men vi hade ett gött flyt i framför allt andra halvlek som bäddar för seger. Aranäs är ju ett duktigt lag med större erfarenheter än vad vi har men vi har sagt att vi ska göra ett jäkla jobb och försöka slita hårt.

LÄS MER: Repris – fast tvärtom – för Atterhäll

Resultatet innebär att Önnered, som slutade på tredje plats i allsvenskan, leder med 1-0 i matcher över handbollsliga-tolvan Aranäs i bästa av fem matcher.

– Nu ska vi vara lite nöjda idag att vi lyckades vinna och sen se vad vi kan förbättra och plugga på lite mer, säger Daniel Blomgren.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.