Önnered föll tungt i bottenmötet med Guif

Önnered åkte på en riktigt tung förlust i Södermanland. Göteborgarna, som jagar ett säkrat kontrakt, föll med 30–31 mot bottenlaget Eskilstuna Guif.

|

Önnered såg ut att ha hittat en positiv trend inför måndagens möte med bottenlaget Eskilstuna Guif. Efter åtta raka förluster hade poängen börjat trilla in för Göteborgslaget som åkte till Sörmland med två raka segrar.

Men – då kom en ny tung förlust i jakten på ett säkrat kontrakt.

Det blev en jämn match rakt igenom. Även om Guif aldrig riktigt lyckades dra ifrån målmässigt så tvingades Önnered jaga under egentligen hela matchen.

Under den första halvleken hamnade göteborgarna i flera bollars underläge, men lyckades komma och kvittera till 14-14 i halvlek.

– Jag tycker att vi gör lite enkla misstag och så gör de sina kontringar på det. Men när det är uppställt bakåt så står vi bra och framåt får vi inte göra det för enkelt för oss, vi får inte bara gå upp och skjuta. Vi behöver spela lite mer tillsammans, säger Anton Hallbäck till C More i paus.

Offensivt gick det inte någon nöd på egentligen något utav de båda lagen. Men defensivt lämnade det mycket att önska.

Vilket till slut fällde Önnered. Precis som under den första halvleken hamnade man i underläge gång på gång.

Föll trots forcering

Med mindre än nio minuter kvar att spela satte Guifs Erik Persson 29–25-målet som mer eller mindre avgjorde matchen.

Ledningen blev för stor att hämta ikapp för Göteborgslaget som dock kom nära och till slut föll med snöpliga 30–31.

– Vi chansar lite och går ut med ett offensivt försvarsspel. Vi vill springa, kontra och hitta lite enkla mål. Men tyvärr så får vi inte tag i dem tillräckligt mycket i vårt försvarsspel i dag, säger Pontus Mellegård, som gjorde sin första match sedan återkomsten till moderklubben, till C More.

Förlusten innebär att Önnered, med en match mindre spelad, är tre poäng bakom IF Hallby som innehar den sista placeringen på säker mark.