Önnered besegrade Malmö. Arkivbild.
Önnered besegrade Malmö. Arkivbild. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Önnered besegrade Malmö – lämnar kvalplatsen

Önnered har lämnat kvalplatsen. Mot Malmö blev det seger men än kan laget inte andas ut.
Med fyra matcher kvar finns fortfarande risk för kval eller direktnedflyttning och i nästa match väntar derby mot topplaget Sävehof.

|

Önnered kämpar för att klara en kvalplats eller bättre i Handbollsligan. Inför söndagens möte med Malmö låg ÖHK näst sist i tabellen, en poäng före Lugi på nedflyttningsplats.

Gästerna Önnered fick en bra start i Malmö och hade en femmålsledning, 10–5, en kvart in i matchen. Då hade Andreas Berg gjort häften av Önnereds mål.

Då gjorde Malmö fyra raka mål till 10–9 men innan hemmalaget var ikapp gjorde Önnered ett nytt litet ryck med tre snabba mål samtidigt som Sebastian Abrahamsson bommade igen i målet. Önnered kunde gå till halvtidsvila med ledning 17–13.

– Vi har haft jättebra perioder där vi har varit mycket bättre än dem, men sen har vi vissa perioder där de kommer ikapp. Så hade vi bara hållit oss till det vi gör bra hade vi kunnat leda med mycket mer, så jag är lite irriterad faktiskt. Sen ska man vara glad ändå, vi leder med fyra bollar, säger Andreas Berg till C more i paus.

Kantspelaren fortsätter:

– Jag tycker vi har mer att ge, men man ska inte vara missnöjd med fyra plus. Bara vi håller det resten av matchen.

Vann med tre mål

Efter paus närmade sig Malmö och med tio minuter kvar skiljde bara ett mål i Baltiska hallen. Men Önnered skulle se till att det inte blev riktigt spännande när det skulle avgöras.

Önnered vann till slut med 29–26 och med fyra matcher kvar har laget gått om Malmö i tabellen och lämnat kvalplatsen

– Vi sätter våra lägen och straffar dem mycket i första halvlek framför allt. Sen står vi bra bakåt och de får det jobbigt, säger Sebastian Abrahamsson till C more.

Härnäst väntar derbyt mot topplaget Sävehof för Önnered som trots segern får fortsätta kämpa för att slippa direktnedflyttning eller kval.