Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: MICHAEL ERICHSEN

Önnered överkört – tappar i kvalstriden

Önnereds HK hade inte en suck borta mot Lugi.
Göteborgarna föll med förkrossande 19-30 och misslyckades därmed distansera sig från de negativa kvalplatserna.

Med två raka förluster, varav en av stora mått i derbyt mot Redbergslid, i bagaget hade tabelltian Önnered begett sig till Skåne för att ta sig ann åttan Lugi – som inte hade förlorat under säsongen mot ett tabellmässigt sämre lag.

Båda sviterna skulle förlängas efter att Göteborgslaget åkt på en rejäl näsbränna mot Lundalaget.

Med en bred offensiv ryckte Lugi tidigt i matchen och efter dryga 20 minuter fann sig Önnered i ett prekärt 13–7-underläge.

Göteborgarna lyckades dock rycka upp sig innan pausvilan, bland annat genom Marcus Norrbrink som fick igång offensiven.

– Jag tycker väl att det har gått ganska bra, jag har fått dit tre. Lite kanske skottglad är jag väl i dag, men jag tycker ändå att det är rätt lägen och jag tycker vi håller med bra nu. Även om det står 15-11 känns det inte som de inte har ryckt ifrån för mycket, säger vänsternian till C More.

Ironiskt nog var det just "rycka ifrån för mycket" som Lugi, med Önneredsögon, lyckades med när andra halvleken var igång.

Med kvarten kvar hade Önnered försatt sig i en tung sits och hamnat i ett 16-23-underläge. Göteborgarna lyckades inte resa sig och föll till slut med tunga 19-30.

I och med förlusten befinner sig Önnered en poäng ovanför en negativ kvalplats, samt fyra under den sista slutspelsplatsen – som just Lugi innehar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.