Thomas Bredenfeldt fick se sitt lag vinna SHE-premiären mot Boden.
Thomas Bredenfeldt fick se sitt lag vinna SHE-premiären mot Boden. Bild: MICHAEL ERICHSEN

ÖHK-tränarens hyllning: "Hennes andra halvlek avgör"

Efter en minst sagt svängig och dramatisk SHE-premiär kunde Önnereds HK besegra Boden Handboll med uddamålet. Då lyfter ÖHK-tränaren Thomas Bredenfeldt fram Maja Eriksson som nyckelspelare till segern.

ANNONS
|

Det lyste i genom att det var säsongspremiär när Önnereds HK tog emot Boden Handboll under måndagskvällen. Inte minst hemmalaget blandade ett gäng övertygande ageranden både offensivt och defensivt med att bjuda norrbottningarna på en hel del gratisbollar.

– Det är mycket som stämmer och mycket som är väldigt bra, men ibland rinner bollen definitivt mellan händerna på oss. Det är mycket som känns bra, men nästa fem sekunder känns det som att vi inte har agerat ihop över huvud taget. Men en väldigt bra premiärmatch och så jäkla skönt med en vinst, säger Thomas Bergenfeldt.

ÖHK-tränaren medger att premiärmatchen gav en annars lugn ledare en hel del fjärilar i magen. Inte minst med tanke på hur matchen skulle se ut under slutminuterna.

ANNONS

– Det var lite nervöst. Det är inte ofta, men den här gången var det verkligen det, säger Bergenfeldt.

Hur upplever du det som händer i slutet av matchen?

– Vi har en utvisning med oss som vi inte förvaltar. Sedan har vi två stycken femsekunders-anfall och blir stressade. Men det löste sig.

Vad säger du om Maja Erikssons frikast i sista sekunden?

– Ja du, ber jag henne göra det igen så tror jag inte den sitter, säger ÖHK-tränaren.

Maja Eriksson var också, enligt Thomas Bergenfeldt, en av de stora nycklarna till att Önnered kunde gå vinnande ur premiärstriden trots några mindre bra perioder.

– Vi stod väldigt bra och väldigt rätt i försvaret under större delen av matchen och Majas andra halvlek är väldigt, väldigt bra. Det är den som räddar oss, för att inte tala om det sista som händer. Det är skönt att se, säger Thomas Bergenfeldt.

ANNONS