Thomas Bredenfeldt.
Thomas Bredenfeldt. Bild: MICHAEL ERICHSEN

ÖHK sparkar tränaren: "Inte på väg dit vi vill"

Målsättningen var att bli bland de fyra-fem bästa och nå en semifinal. Just nu är Önnereds HK utanför slutspelsplats. Det gör att klubben agerar. Thomas Bredenfeldt har fått lämna uppdraget som huvudtränare.
– Vi måste göra någonting, säger ÖHK:s damelitansvarige Peter Larsson.

ANNONS
|

Önnereds HK åkte på en blytung förlust i helgen när laget följde upp segern mot Sävehof med att förlora streckmötet med Skövde och där med tappa sin slutspelsplats när 16 omgångar är spelade.

ÖHK som åkte ut i kvartsfinal efter att ha förlorat med 3–2 i matcher mot Lugi förra säsongen hade som målsättning att vara ett solklart slutspelslag den här säsongen och även nå en semifinal där.

Just nu är man inte i fas med målsättningen – och agerar.

Klubben gick under måndagsmorgonen ut med att huvudtränaren Thomas Bredenfeldt får lämna sitt uppdrag och istället plockas Krister Bergström och Björn Marsch in med omedelbar verkan. Marsch flyttas upp från U-sektionen och Bergström är just nu VD för EM 2020, men inleder ett samarbete med Önnered säsongen ut.

ANNONS

– Vi ser inte att vi är på väg dit vi vill och känner att vi måste göra någonting. Det här är något som vi utvärderat löpande under säsongen och nu har vi haft en dialog med Krister, säger Peter Larsson.

Hur tog Thomas Bredenfeldt beskedet?

– Med lugn och ro. Jag har haft en dialog med Thomas och kommer att ha en till under veckan för att se hur vi ska gå vidare, säger Larsson.

Vad måste förändras för att ni ska lyfta igen?

– Vi måste börja tro på det igen. Vi har ungefär samma material i truppen som förra året där vi pressade Lugi till fem matcher i slutspelet. Det finns potential, men vi måste tro på det, säger Peter Larsson.

GP har sökt Thomas Bredenfeldt utan framgång.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS