Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/2

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Återvänder till handbollen efter tre år

För tre år sedan slutade Oskar Ysander spela handboll. Nu återupptar han karriären. Mittsexan har skrivit på för ett år med Redbergslid.

Efter två säsongen i Sävehof valde Oskar Ysander 2015 att lämna handbollen och satsa på civil karriär. Nu är suget efter hanboll tillbaka och mittsexan gör comeback i Redbergslid, klubben han representerade fram till 2013. 28-åringen har skrivit kontrakt med klubben över kommande säsong, som inleds mot Sävehof 8 september.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

— När klubben ville skriva kontrakt var det inget att tveka på. Det är otroligt inspirerande att vara tillbaka i Handbollsligan och känslan att få dra på sig RIK-tröjan inför premiären i Lisebergshallen är något jag verkligen ser fram emot. Jag hoppas att precis som förut kunna bidra med mycket pondus och energi på banan, säger Ysander till RIK:s hemsida.

Inte heller för klubben var det någon tvekan när Ysander ville tillbaka till handbollen.

— För oss var det inget att tveka på. Oskar besitter kvalitéer som vi är i behov av. Med sin inställning och rutin kommer han att betyda mycket för laget. Hans uttalade hjärta för föreningen spelar naturligtvis en stor roll i sammanhanget, säger sportchef Henrik Lundström.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.