Önnereds succéman klar för Alingsås

Han har visat storform och leder skytteligan i Handbollsligan – nu är Önnereds Daniel Blomgren klar för Alingsås.
– Jag ser fram emot att fortsätta att utvecklas i Alingsås HK, säger talangen till AHK:s hemsida.

ANNONS
|

Nykomlingen Önnered har haft en tuff start på säsongen i Handbollsligan. Men en spelare som har levererat, och det ordentligt, är Daniel Blomgren.

Med 60 fullträffar är han inte bara lagets bästa målskytt utan också hela seriens främsta målgörare såhär långt.

LÄS MER:Här är Göteborgs mest spännande spelare i Handbollsligan

Framgången har inte gått obemärkt förbi hos seriekonkurrenterna och på fredagen stod det klart att Alingsås, efter säsongen, värvar in Blomgren, som har skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben.

LÄS MER:Önnereds talang om succéstarten

– Det känns riktigt bra. Det finns en tydlig bild av vad Alingsås HK står för och det är en fin förening som har producerat och utvecklat spelare under lång tid, spelare som tagit sig vidare till såväl utlandet som landslaget, säger nyförvärvet till klubbens hemsida.

ANNONS

"Han är en målmaskin"

Blomgren, som har Eskilstuna Guif som moderklubb, flyttade till Göteborg som 16-åring för att gå på handbollsgymnasiet i Partille.

LÄS MER:Här är Göteborgs mest spännande spelare i SHE

Sedan dess har han också representerat Önnered. Men de närmaste åren kommer alltså i stället att tillbringas i Alingsås.

– Det är en spännande tvåvägsspelare som vi har följt med stort intresse under en längre tid. Daniel är en spelare som redan nu har alingsåsiska egenskaper med bra försvarsspel, starkt tryck i andrafasen och attackspel som ger resultat. Han har visat i Handbollsligan att han är en målmaskin och vi tror att han kommer ta nästa steg hos oss och på så sätt bli en viktig nyckelspelare i Alingsås HK in i framtiden, säger Mikael Franzén, huvudtränare i Alingsås.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS