Önnereds Tilda Matthijs var en av målskyttarna i segern mot Skara.
Önnereds Tilda Matthijs var en av målskyttarna i segern mot Skara. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Önnereds succé i premiären: ”Jätteskönt”

Inte en match på tre veckor – men när säsongen startade visade Önnered upp en frejdig anfallshandboll som gav bästa möjliga start på SHE.
– Jag kommer inte ihåg när vi senast gjorde 28 mål, säger Tilda Olsson efter 28-23 mot Skara. ”Var nervös inför”

ANNONS
|

Önnered, som förstärkts truppen med erfarenhet från Sävehof till den här säsongen, startade säsongen starkt i lördagens premiär mot Skara. Hemma i Frölunda gick man ifrån och höll undan mot västgötarna och vann till slut med fem bollars marginal – efter att ha haft ledningen med 13-12 i paus.

– Vi gör det väldigt bra. Vi är metodiska och håller oss till det vi har bestämt. Vi håller oss till vårt spel och vi tar lägena när vi ska, säger Tilda Olsson som var målbäst i hemmalaget med sina sex mål.

– Det är skönt att det lossnade lite.

ANNONS

LÄS MER:Sävehofarna som ska lyfta Önnered

Uppladdningen inför premiären var allt annat än optimal för Önnered. Man har inte spelat match på flera veckor sedan de två inplanerade träningsmatcherna inför premiären ställts in av olika anledningar. I stället har det blivit träningspass mot A-pojkar och nötande på detaljer. Det visade sig ge strålande resultat mot Skara.

– Jag var själv lite nervös eftersom det var så länge sedan man spelade match, men det var väldigt skönt att börja på det här sättet.

Vad är det ni har tränat på?

– Framförallt har vi satt ett tydligt ramverk hur vi vill spela framåt och hur vi ska göra för att hålla nere de tekniska felen framåt. I dag håller vi oss till spelplanen vi har bestämt.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS