Önnered föll i nyckelmatch i botten

Önnered närmar sig negativt kval. I fredagens nyckelmatch mot bottenkollegan Hammarby kom säsongens 19:e förlust – samtidigt som IFK Ystad ovanför kvalstrecket utökade avståndet ner till Önnered.
– Det här var väldigt viktiga poäng som vi gick miste om, säger Daniel Blomgren.

|

Det är en tajt kamp i botten av Handbollsligan där Hammarby kämpar för att slippa direktnedflyttning och Önnered att slippa kvala. Under fredagen möttes lagen i den fjärde sista omgången av grundserien.

Inför fredagens match borta mot Hammarby hade Önnered två poäng upp till säker plats i tabellen och fyra poäng ner till just Hammarby på nedflyttningsplats. Det fanns med andra ord mycket att spela om för de båda lagen i Eriksdalshallen.

Den första halvleken var jämn men hemmalaget Hammarby hade stundtals övertaget och gick också till halvtidsledning i ledning, 13-12.

I den andra halvleken gick Önnered direkt upp till oavgjort med sen tog Hammarby greppet igen och med drygt kvarten spelad var ställningen 25-21. Stockholmarna var även fortsatt det bättre laget och kunde till slut vinna med hela 34–29.

Tio mål från Blomgren

Daniel Blomgrens tio mål hjälpte föga mot ett Hammarby med hela tre sjumålsskyttar.

– Det är en match med två ansikten. Vi gör en bra första halvlek både framåt och bakåt. Men i andra så klappar vi igenom helt, säger Daniel Blomgren.

– De gör mål i varje anfall känns det som och vi har det extremt tufft att göra mål framåt.

I Skåne vann samtidigt IFK Ystad mötet med Karlskrona, vilket innebär att Önnered har hela fyra poäng och över 60 mål att ta igen för att slippa kvala sig kvar i högsta serien. Närmast nu: möte med just IFK Ystad på måndag.

– Den blir minst lika viktig som den här matchen var. Vi får se efter det hur viktiga de andra matcherna blir sedan. Men alla matcher vi har kvar nu är extremt viktiga för att hålla lag bakom oss och för att ha en chans att titta uppåt, säger Daniel Blomgren.