Önnered vann enkelt i derbyt mot Kärra.
Önnered vann enkelt i derbyt mot Kärra. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Önnered överlägsna i derbyt mot Kärra

Önnered HK visade var skåpet skulle stå från start. I derbyt mot Kärra HF var hemmalaget dominanta och vann komfortabelt med 33-27.

|

Det var derby i SHE under måndagskvällen när Önnered tog emot Kärra HF hemma i ÖHK-hallen. Det var full fart direkt.

Önnered var laget som starta piggast. Lager gick snabbt upp till en tremålsledning efter ett frejdigt anfallsspel och ett solitt målvaktsspel från Jenny Sandgren. Den ledningen utökades sedermera till fem bollar, innan Kärra valde att ta timeout. Dessutom bytte tränare Mattias Kasberger målvakt, efter att Åsa Björklund inte räddat ett enda av de första åtta skotten. In kom Mona Saffari.

Men det skulle inte ändra på matchbilden. Önnered fortsatte att ösa på framåt och i paus ledde laget med åtta bollar, 19-11.

– Vi trycker på framåt. Vi mötte dom i cupen och då gjorde vi misstaget att inte trycka och då förlorade vi. Nu verkar det funka bra, säger Önnereds Fanny Elovsson till Cmore i paus.

– Det är inte bra från vår del. Vi vinner för få kamper och tar för få kamper. De straffar oss direkt och vi blir hårt straffade på våra misstag, säger Kärras Alexandra Lundström.

Den andra halvleken gick i samma tecken. Önnered öste på framåt och kontrade stora delar sönder Kärra som inte lyckades stå emot. Efter en något sämre avslutning av Önnered kunde Kärra snygga till siffrorna något. Matchen slutade 33-27.

Bästa målskytt blev Evelina Källhage som svarade för 9 mål.

– Vi gör det bra och är väldigt noggranna i 45 minuter. Sen slarvar vi lite sista kvarten, men helheten väldigt bra, säger Källhage till Cmore efter matchen.