Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Handboll välkommen paus för Stenson

Efter förra veckans kvalmiss ska Henrik Stenson försöka få ordning på spelet i Qatar - och passa på att stötta Sverige i handbolls-VM. -Jag har hört att det inte är mycket folk på matcherna, säger världstvåan.

Det är 15:e året i rad som Henrik Stenson kommer till start på golfbanan i Doha, som ligger som en muromgärdad oas i öknen utkanten av den qatariska huvudstaden där varje gräsplätt är planerad, planterad och konstbevattnad.

Förra veckan blev det bara två dagars spel i Abu Dhabi, sedan en usel första runda gjort kvalgränsen ouppnåelig.

-Det var väl inte någon kanonstart förra veckan men samtidigt så har jag ingen press att leverera resultat de här första tävlingarna, känner jag. Det är viktigare att få komma in i säsongen med att få lite bra jobb gjort här och spela sig in i form. Jag har ett visst fokus på utvecklingsarbete de här veckorna också, säger Stenson, som förutom att tävla även dagligen ser till att träna med sin tekniktränare, puttningstränare och fystränare som alla är med på Europatourens treveckorsturné vid Persiska viken.

Har handbollen i blodet

Tävlingen i Qatar spelas onsdag till lördag. Hur det än går på banan så kommer torsdagskvällen att innebära ett välkommet avbrott med ett besök i Al Sadd Arena för Sverige-Egypten i handbolls-VM.

-Det blir ju mest flygplatser och golfbanor när man är ute för egen del så här, men vi försöker hoppa in på något sportevent när vi är någonstans också. Under årens lopp har vi kollat på Champions League-fotboll och tennis i Dubai, formel 1 i Abu Dhabi och så här, säger Stenson.

Och handbolls-intresset finns sedan barnsben.

-Farsan (Ingemar) spelade handboll på en hyfsad nivå med Wasaiterna och sedan var han väl kassör under en period när Heim hade väldigt struligt. -Jag sprang omkring där i Lisebergshallen i en gul och lila träningsoverall och käkade M&M:s på läktaren när Heim spelade. Det var Björn Jilsén, Claes Hellgren och grabbarna som var stora då.

Blåsig bana

Stenson går på onsdagen ut i samma boll som Ernie Els, Sydafrika, och spanjoren Sergio Garcia som vann tävlingen i Doha förra året. Vädret är som det brukar i den här delen av världen vid den här tiden på året: Soligt, blåsigt och ungefär lika varmt som en bättre midsommar i Sverige (13-18 grader).

-Det är en bana där det brukar blåsa en hel del och det gäller att hålla koll på grejerna i vinden. Det är klart att det alltid är lättare att spela under mindre blåsiga förhållanden, men det är en del av det och jag har gjort en del bra tävlingar i tuffa förhållanden också så det är väl inte något som missgynnar mig direkt, säger Stenson.