Han har imponerat mest på Poya under lägret

Många spelare har fått sig ett lyft i Blåvitt men den som imponerat mest på Poya Asbaghi är ett av nyförvärven – Amin Affane.
– Han visar framfötterna, säger klubbens nye tränare.

ANNONS
|

Det är många nya ansikten i IFK Göteborg den här säsongen. Många nya spelare när klubben gjort ett generationsskifte.

Under lägret i Spanien har Poya Asbaghi drillat sina spelare stenhårt med flera träningar som snuddat upp mot två timmar. Under lägrets gång har dock en spelare imponerat lite extra på huvudtränaren.

– Amin Affane har imponerat mer och mer. Han var inte lika bra tränad när han kom men han har visat framfötterna mer och mer. Det är framförallt hans offensiva kvalitéer som han har visat upp, säger Poya.

Han är bra med boll?

– Ja, det är en spelartyp som vi sökte efter. Han är bekväm med bollen och gillar att spela sig ur trånga ytor och vända på spelet. Han är nyttig på flera olika positioner.

ANNONS

LÄS ÄVEN: Hysén i längre intervju – berättar om vad som gick snett

Har ni gjort något extra med Affane för att få han i form?

– Vi har valt att inte skynda för att han ska komma ikapp. Vi vill inte ha någon överbelastning utan jobbat mycket teoretiskt. Det har varit många genomgångar med mig med video och det är enklare att komma in och veta sin roll då. Det är många spelare som förstår mer och mer deras roll i det här och vissa får det förklarat under resans gång.

– Det blir lite såhär vill Blåvitt spela och såhär kommer jag in och bidrar på bästa sätt.

LÄS ÄVEN: "Nya" Blåvitt satsar hårt på egna spelare – mer än hälften från egna led

ANNONS