Han blir Gais nya tränare

Jakten på tränare har varit en lång process för Gais efter att Benjamin Westman fick lämna. Nu står det klart att Utsikten-tränaren Bosko Orovic tar över som huvudtränare i sin favoritklubb.

ANNONS
|

Benjamin Westman tvingades lämna sitt uppdrag för några veckor sedan och sedan dess har sportchefen och assisterande tränarenPatrik Ingelsten varit Gais huvudtränare de senaste veckorna. Nu står det klart vem som tar över klubben permanent.

Ny tränare blir Utsikten-tränaren Bosko Orovic, skriver Gais på sin hemsidaunder måndagskvällen. 44-åringen har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över de kommande två och ett halvt åren.

– Det känns fantastiskt roligt. Det är ett anrikt lag och mitt hjärtelag, jag har hållit på Gais sedan jag var 10-12 år. Så det är mänga rätt för mig, säger Orovic själv om valet av ny klubb.

ANNONS

LÄS OCKSÅ: "Orovic: Hållit på Gais sedan jag var 10-12 år"

Lokalkännedomen nyckelfaktor

Gais menaratt Orovic lokala förankring och kunskap om Gais som förening var en av huvudanledningarna till att man valde honom som ny tränare.

– Bosko ville detta riktigt mycket och han har figurerat i Gais-sammanhang tidigare. Vi har träffat honom ett flertal gånger under åren och känner varandra bra. Sen är detta hans dröm och det är en jättemöjlighet både för Gais och honom, säger klubbchefen Erik Bergkvist.

Enligt Bergkvist har Bosko Orovic hela tiden varit en av klubbens främsta kandidater till att ta över tränarposten.

– Man kan sällan gå ut och diskutera namn under processen men nu känns det jättebra för alla att det blev så som vi ville från början.

Var Bosko förstavalet hela tiden?

– Han var absolut en av dem som vi har valt mellan och som blev förstavalet under resans gång, säger Erik Bergkvist.

Sportchefen och assisterande tränare Patrik Ingelsten har varit tillförordnad tränare sedan Benjamin Westman fick lämna klubben för en månad sedan. Men klubben har varit tydlig med att Ingelsten har för lite erfarenhet som tränare för att träna klubben permanent. Bosko Orovic har bland annat tränat Qviding, Syrianska och var fram till nyss tränare för Utsikten. Erik Bergkvist menar att den erfarenheten är tillräcklig för Gais.

– Bosko har ju en tränarerfarenhet som är ganska lång men han har väl inte alltid jobbat med de största resurserna. Vi ser honom som en rutinerad och välutbildad tränare. Han är här på sina tränarmeriter och ledaregenskaper och inget annat.

ANNONS

Tidigare har Gais sagt att det finns två vägar att gå. Antingen att man väljer en kortsiktig tränare för att stabilisera upp laget under hösten eller att laget redan nu hittar en långsiktig tränare. Nu har klubben valt den senare vägen i och med Orovic kontrakt som sträcker sig över två och ett halvt år.

ANNONS