Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Hamrén: "Vi har fått lite betalt"

Förbundskapten har lett det svenska landslaget i snart sju år. EM var hans sista mästerskap. - Vi har fått väldigt lite betalt för jobbet vi har gjort, säger han i TV4.

Erik Hamrén, som fyller 59 om en knapp vecka, lämnar posten som svensk förbundskapten. På presskonferensen efter förlusten mot Belgien i TV4:s sändning pratade han framförallt om en sak:

Stolthet.

- Vi snackade före matchen om stolthet att representera sig land och den gula tröjan, om stolthet att göra bästa för gruppen och för spelarna. Det tycker jag vi har gjort.

- Jag kan inte begära mer av spelarna. Vi visade en fantastisk stolthet, säger han.

Sverige höll länge 0-0 mot Belgien innan Radja Nainggolan slog matchens enda mål i den 83:e minuten.

- Jag sa igår att det är helt okej om det är oavgjort när vi har sista tjugo kvar. Vi hade chansen innan de gjorde sitt mål. 

Erik Hamrén säger sig vara besviken men anser att det svenska laget växte under turnerngens gång. Han är egentligen bara missnöjd med en halvlek.

- Det känns tungt att inte vara kvar i turneringen. 

- Jag tycker att vi har haft en dålig första halvlek mot Irland, sen har vi presterat defensivt. Vi hade kanske kunnat vara lite mer offensiv mot Italien. Sen är de också starka defensivt. det är trist, säger han i TV4:s sändning. 

Erik Hamrén ersätts av Janne Andersson. 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.