Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Erik Hamrén. Arkivbild.

Hamrén: "Kan inte få en tuffare start"

Fyra förluster och två oavgjorda. Erik Hamrén har fått en tuff start på förbundskaptensjobbet för Island. På fredagskvällen ställs han mot Sverige, landslaget har ledde i nästan sju år.

Kybunpark i S:t Gallen, Schweiz. Där inledde Erik Hamrén sin anställning på Islands fotbollsförbund.

Och 61-åringen gjorde det med en riktig stjärnsmäll.

0–2 efter 45 minuter, 0–6 efter 90.

- Ett sådant resultat är inte roligt oavsett om det är första matchen eller längre fram. Men du kan inte få en tuffare start som tränare, säger han till Aftonbladet.

De följande matcherna följde liknande mönster, och Hamréns rad som Islands förbundskapten består nu av fyra förluster och två oavgjorda.

- Man ska inte glömma att Island hade nio raka matcher utan seger, inklusive VM, när jag blev förbundskapten. De hade inte vunnit en match sedan VM-kvalet. Sex förluster och tre oavgjorda. Nu har vi inte vunnit någon match med mig heller, men förlusterna började inte med mig. Där har vi en del av utmaningen, säger han.

På fredagskvällen väntar nästa landskamp, då mot svenska landslaget som han lämnade efter EM i Frankrike efter nästan sju år som förbundskapten.

- Det blir känslosamt. Jag känner mycket för lagen jag jobbat med. Det var likadant i klubblag som jag lämnat och sedan stött på, säger Erik Hamrén till Aftonbladet, och passar på att hylla blågults framgång med hans efterträdare Janne Andersson.

- Resultatmässigt är det fantastiskt bra. Jag är imponerad av både kvalet och VM-slutspelet. Det är grymt bra resultat.