Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sundsvalls Runar Mar Sigurjonsson jublar efter kvitteringen till 1–1 mot Hammarby.

Hammarbys "Sundsvallsspöke" lever

Rúnar Mar Sigurjonsson fortsätter trivas mot grönvitt motstånd. Med sitt 1–1-mål såg islänningen till att Hammarby för tionde tävlingsmatchen i rad misslyckades med att besegra Gif Sundsvall i en svängig tillställning.

Den 20 april 2010 var senast Hammarby lyckades besegra "Giffarna" i en tävlingsmatch. Sedan dess hade lagen spelat nio matcher mot varandra utan att Hammarby lyckats vinna en enda.

Det skulle bli en tionde – på grund av "Hammarbydödaren" Rúnar Mar Sigurjonsson. Förra säsongen avgjorde han båda nykomlingsmötena lagen emellan – och den här gången ordnade han med ett kliniskt vänsteravslut fram slutresultatet 1–1.

Märkligt med mållöst i paus

Det var en matchbild som kunde och nästan borde ha resulterat i mängder av mål åt båda håll, men ändå var det mållöst hela vägen in i pausvilan. Och efter paus kom "bara" ett mittfältsmål åt båda håll: först Philip Haglunds påpassliga 1–0 efter en Sundsvalls-bjudning och sedan Sigurjonssons distinkta 1–1-träff som borrade sig in bakom landsmannen Ögmundur Kristinsson i "Bajen"-målet.

- Det var en typisk match mellan Hammarby och Giffarna, där varje anfall är som en enda lång kontring. De är väldigt roliga att spela och säkert att kolla på också, säger Sigurjonsson efter den fartfyllda tillställningen. "Två förlorade poäng"

Efter matchen förklarade såväl spelare som tränare i de båda lagen att de såg 1–1-resultatet som "två förlorade poäng" – och Sigurjonsson höll med.

- Jag måste säga att det är två förlorade poäng, säger han bestämt.

Alla har sagt det, i båda lagen...

- Jag tror att alla känner att de är nära att vinna de här matcherna. Två förlorade poäng... för alla.

Hammarbys 1–0-skytt Philip Haglund var också inne på att det var två förlorade "Bajen"-poäng

- Vi hade behövt tre poäng och mot slutet försöker vi pumpa på framåt för att få in en boll. Men vi lyckas inte och det är en besvikelse, summerar mittfältaren.

Trots extremt publikstöd har Hammarby bara vunnit en av fyra hemmamatcher i årets allsvenska.

Och Gif Sundsvall har "Bajen" alltså inte slagit på över sex år.