Hammarby vann mot Sirius på Tele2 arena.
Hammarby vann mot Sirius på Tele2 arena. Bild: Anders Wiklund/TT

Hammarby vann knappt i målrik match

Hammarby dominerade matchbilden hemma mot Sirius – men någon storseger blev det inte. Matchen slutade 3–2 efter en sen reducering av Sirius.
– Det är klart att de inte ska få två mål när vi är så bra som vi är i dag, säger Hammarbys Jeppe Andersen.

Hammarby tog ledningen i den 14:e minuten och släppte den sedan aldrig mot ett Sirius som gick in i matchen med noll ligaförluster i bagaget.

– Vi snor bollen flera gånger och ska egentligen göra fler mål än vi gör i dag, säger Jeppe Andersen till Discovery plus.

Abdul Khalili tryckte dit 1–0 efter att Astrit Selmani hittat in med ett perfekt tajmat inspel från vänsterkanten.

– Jag ser att Astrit får bollen, det är ganska stängt, men jag ser en yta som är öppen och springer dit och han lägger in den fint, så det var bara att lägga in den, säger Khalili om målet i halvtid.

Tre snabba mål

Det dröjde 38 sekunder in i andra halvlek innan Hammarby utökade ledningen. Khalili volleypassade fram till Jeppe Andersen som inte gjorde några misstag när han stod öga mot öga med David Mitov Nilsson.

Jacob Ortmark reducerade tre minuter senare – men glädjen skulle bli kortvarig. Minuten efter slarvade Siriusmittbacken Joseph Colley med bollen vilket gav den 18-årige talangen Akinkunmi Amoo ett friläge och 3–1 var ett faktum.

Inhopparen Ekin Bulut gav liv i matchen med sin reducering i den 90:e minuten, men närmare än så kom inte gästerna. Slutresultatet skrevs till 3–2.

– Det är lätta mål de får och vi tappar fokus, eller ja, jag vet inte vad som händer. Men det är klart de inte ska få två mål när vi är så bra som vi är i dag, säger Jeppe Andersen.

Sirius hade två segrar och två kryss med sig i bagaget inför matchen. Uppsalalaget har fortfarande en poäng mer än Hammarby som står på sju poäng efter de inledande fem omgångarna.

Kalmar fortsatt obesegrat

Det blev delad pott mellan Elfsborg och Kalmar på Borås arena sedan gästerna hämtat upp ett 0–2-underläge till 2–2.

Elfsborg gjorde 1–0 i den fjärde minuten när Pär Frick hockeystyrde in ett distansskott från Frederik Holst.

Den finländske mittbacken Leo Väisänen gjorde sin första match efter att ha ådragit sig en fraktur i foten i november förra året, och han slog till med sitt första allsvenska mål när han nickade in 2–0 i andra halvlek.

Kalmar lyckades reducera efter ett samarbete mellan bröderna Ring. Jonathan Ring spelade fram till lillebror Sebastian som avslutade med ett lågt skott.

Smålänningarna tryckte på för en kvittering och i den 87:e minuten räddade Oliver Berg en poäng för Henrik Rydströms lag när han gjorde 2–2 med huvudet.

– Det känns bra att komma tillbaka från 0–2, men inom både mig och i laget finns det något som säger att vi kunde vunnit detta, säger Berg till Discovery plus.

Kalmar har därmed två segrar och tre kryss i allsvenskan, och är fortsatt obesegrat i säsongsinledningen.