Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Hammarby fällde taggat Sävehof

Kan Sävehof och Hammarby vara vårens SM-finallag i Scandinavium? - Jag vet inte om Hammarby kommer dit. Men vi ska göra det, säger Sävehofs Erik Fritzon efter 27-32-förlusten.
Förmodligen ska man ta Sävehofspelarens uttalande med minst tre nypor salt. Åtminstone efter det som utspelade sig i Eriksdalshallen i går.
Sävehof gjorde en riktigt bra första halvlek, och låg före i målprotokollet ända tills det återstod tjugo sekunder. Först då fick hemmalaget känna hur det var att vara i ledning, när de kastade in 15-14-bollen.
- Jag tycker faktiskt inte att den här matchen riktigt tände till. Mina killar tog lite halvtokiga beslut och det smällde aldrig riktigt, det gnistrade inte, tycker Sävehofs tränare Rustan Lundbäck.
Något som absolut inte gnistrade, glimmade eller glänste var Partillelaget spel med en spelare mer på planen. I mitten av den andra halvleken avgjordes den här matchen definitivt.
Hammarby gick från 18-18 till 23-19 på knappt sju minuter. Det var kanske inte så märkvärdigt i sig. Det blir desto mer spektakulärt för den som vet att Bajen under den tidsrymden drog på sig tre tvåminutsutvisningar.
Sävehofs spel i numerärt överläge var bedrövligt - samtidigt som Hammarbys målvakt Michael Åström storspelade.
- De klarade sig väldigt bra där. Och det gav dem mer energi - samtidigt som vi tappade energi av det. Det var dubbel effekt, säger Rustan Lundbäck.
Erik Fritzon:
- Vi skapade en del, och kom igenom, men deras målvakt hade en väldigt bra dag. När vi sedan fick för många mål att hämta upp ... ja, då kändes det tungt. Det är inte det lättaste, att hämta upp fyra-fem mål på bortaplan mot Hammarby.
Sävehofs mittsexa var nästan hundraprocentig. Han gjorde nio mål på tio försök.
- Det spelar ingen roll vad man säger till spelarna före matchen. En sådan som Fritzon gör sina nio-tio mål ändå. Otroligt, berömmer Hammarbys vikarierande huvudtränare Andreas Johansson, en gång själv elitseriespelare i Warta, på bred göteborgska.
Efter Sävehofs slarv under perioderna med en spelare mer på planen blev det aldrig någon match. Hammarby dödade den och visade bra effektivitet från nio meter.
- Vi hade ingen riktig vilja i vissa lägen. De sprang rakt igenom oss, och det var nästan så att man tyckte att det var coolt gjort ... Vi har ett bra spel när allt stämmer, men det här är inget att säga något om. Till sist blev det utskåpning, säger Rustan Lundbäck.
Därmed fick Hammarby revansch. I höstas vann ju Sävehof hemmamatchen mot stockholmarna med klara 34-28. Nästa möte kan bli i Scandinavium den 1 maj.
- Vi ska dit, lovar Erik Fritzon.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.