Hamilton vann i Kina – Ericsson 15:e

Först ut och först in. Lewis Hamilton var tillbaka där han brukar vara – med klar sikt framför sin Mercedes. För sjätte gången vann han Kinas GP. För Marcus Ericsson gick det sämre.

ANNONS
|

Hamilton tog revansch efter andraplatsen i Australien och var först över mållinjen i Shanghai. Britten stod i pole position och tog hem segern före Sebastian Vettel, Tyskland, med Max Verstappen från Nederländerna på tredje plats.

Segern var Hamiltons 54:e i F1.

Berömmer Ferrari

- Under de sista 20-talet varven öste vi på så fort vi kunde och delade på att ha de bästa varvtiderna. Det är vad racing handlar om. Ferrari har gjort ett fantastiskt arbete – och det är verkligen tajt mellan oss, säger Hamilton om årets förmodade duell mellan stallen.

ANNONS

- Ibland var det svårt att matcha Sebastians tider. Under de sista tolv varven var det riktigt svårt att nå hans nivå, men det fanns andra stunder i loppet där jag var snabbare, säger Hamilton som till slut vann med sex sekunders marginal.

Marcus Ericsson startade loppet från 14:e ruta och hade svårt att mäta sig med de övriga förarna. Han slutade på en 15:e plats i sin Sauber, sist av alla som tog sig i mål. Ericsson kom tidigt långt efter och fick köra det mesta av loppet i ingenmansland.

Kalla däck

- Det var inte särskilt roligt för min del. Ett långt race längst bak och bara åka och försöka göra jämna tider, säger Ericsson till Viasat Motor.

Det var vått väglag när loppet startade och efter att säkerhetsbilen hade varit ute på banan efter en olycka tappade Ericsson mer tid när det blev grönflagg igen.

ANNONS

- Det blev ett missförstånd med säkerhetsbilen och jag tappade flera sekunder där, säger Sauberföraren.

- Sedan fick jag inte upp temperaturen i mina däck, så jag tappade jättemycket efter första delen av racet.

Marcus Ericssons stallkamrat Antonio Giovanazzi kraschade i början av loppet och fick bryta.

TT

ANNONS