Mercedesföraren Lewis Hamilton vann VM-deltävlingen i Austin, USA.

Hamilton tog 62:a segern

Lewis Hamilton stärkte sitt grepp om VM-titeln i formel 1 när han vann VM-deltävlingen i Austin, USA. Ende utmanaren om VM-titeln, tysken Sebastian Vettel, slutade tvåa och det skiljer nu 66 poäng med tre tävlingar kvar där Vettel som mest kan ta 75 poäng.

|

Brittens seger bidrog också till att Mercedes tog hem märkesmästerskapet redan nu. Det var hans nionde seger i år och det var femte gången på sex år som han tog hem tävlingen i Austin.

- Jag tror att det här är min favoritbana nu, sade Hamilton som jagar sin fjärde VM-titel.

Dagens uppåkning stod Max Verstappen för. Nederländaren startade som nummer 16 och körde upp sig till tredjeplats efter en sista omkörning förbi finländaren Kimi Räikkönen med tre kurvor kvar. Men han hade kört utanför banan där och straffades med fem sekunders tidstillägg och slutade fyra. Men ändå en imponerande körning.

Marcus Ericsson i sin Sauber Ferrari gjorde ett riktigt bra race och hade fina varvtider trots en som vanligt sämre bil. Han var dock inte nära att ta någon poäng och fick dessutom ett tidstraff på fem sekunder sedan han kört ihop med dansken Kevin Magnussen i slutet av tävlingen och han blev 15:e.

Nästa helg kör man i Mexico City. Då måste Vettel ta in minst 17 poäng på Hamilton annars är mästerskapet avgjort till Hamiltons fördel.