Max Verstappen var snabbast av alla i lördagens F1-kval i Abu Dhabi.
Max Verstappen var snabbast av alla i lördagens F1-kval i Abu Dhabi. Bild: Mark Sutton/AP/TT

Verstappens första pole position för säsongen

Sista VM-deltävlingen för i år. Då slog nederländaren Max Verstappen till med sin första pole position för formel 1-säsongen.

ANNONS

Red Bull-föraren var allra snabbast i kvalet och får därför starta längst fram när F1-säsongen avslutas med Abu Dhabis GP på söndagen.

Verstappen jagas närmast av två Mercedesförare: finländaren Valterri Bottas och engelsmannen Lewis Hamilton. Det var extremt jämnt i toppen, endast 86 hundradelar skiljde de tre främsta åt, men det slutade ändå i besvikelse för Mercedes, som missade pole position för blott andra gången i år.

– Jag är väldigt nöjd med det här. Det var ett lurigt kval, men som tur är fick jag allt att stämma på det sista varvet, säger Verstappen.

Redan klara världsmästaren Hamilton har varit sjuk i covid-19 och missade därför förra veckans tävling i Bahrain, då han ersattes av sin 22-årige landsman George Russell.

ANNONS

Det var första gången sedan 2007 som 35-åringen missade ett VM-lopp, men efter att ha lämnat flera negativa coronatester är han nu tillbaka.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS