Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: TT, Bildbyrån
Bild: TT, Bildbyrån

Hamilton kan riskera fängelse – om han bryter mot restriktioner

15 000 euro i böter och fängelse. Ja, det är det som Lewis Hamilton tillsammans med andra britter kan utsättas för om de bryter mot Ungerns coronarestriktioner under Hungarian Grand Prix nästa helg.

Coronarestriktionerna runt om i Europa börjar lättas upp på sina håll. I förra veckan lättade Storbritannien på sina restriktioner och tillät pubar och restauranger att hålla öppet. Vilket gjort att Ungern – inför Formel-1 tävlingen i Budapest – skärpt sina restriktioner för specifikt brittiska medborgare, däribland storstjärnan Lewis Hamilton.

Både F1-förare och personal kommer att påverkas och de får inte lämna varken racerbanan eller hotellet under sin vistelse i Ungern. Det skriver Independent.

LÄS MER: Guide: Här är allt du behöver veta om Göteborgsregionens padelbanor

Andra européer är däremot välkomna till att vandra fritt i landet. Men skulle Hamilton, George Russell, Lando Norris eller Alex Albon bryta mot reglerna och bege sig iväg till något som inte är hotellet eller racerbanan – kan de få böta upp till 15 000 euro, alltså strax över 155 000 svenska kronor, eller fängelse.

Tävlingarna avgörs mellan den 17 och 19 juli på racerbanan Hungaroring strax utanför Budapest.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.