Hamilton kan riskera fängelse – om han bryter mot restriktioner

15 000 euro i böter och fängelse. Ja, det är det som Lewis Hamilton tillsammans med andra britter kan utsättas för om de bryter mot Ungerns coronarestriktioner under Hungarian Grand Prix nästa helg.

ANNONS
|

Coronarestriktionerna runt om i Europa börjar lättas upp på sina håll. I förra veckan lättade Storbritannien på sina restriktioner och tillät pubar och restauranger att hålla öppet. Vilket gjort att Ungern – inför Formel-1 tävlingen i Budapest – skärpt sina restriktioner för specifikt brittiska medborgare, däribland storstjärnan Lewis Hamilton.

Både F1-förare och personal kommer att påverkas och de får inte lämna varken racerbanan eller hotellet under sin vistelse i Ungern. Det skriver Independent.

LÄS MER:Guide: Här är allt du behöver veta om Göteborgsregionens padelbanor

Andra européer är däremot välkomna till att vandra fritt i landet. Men skulle Hamilton, George Russell, Lando Norris eller Alex Albon bryta mot reglerna och bege sig iväg till något som inte är hotellet eller racerbanan – kan de få böta upp till 15 000 euro, alltså strax över 155 000 svenska kronor, eller fängelse.

ANNONS

Tävlingarna avgörs mellan den 17 och 19 juli på racerbanan Hungaroring strax utanför Budapest.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS