Hamilton hyllar beslutet att behålla grid girls

Under veckan har det rapporterats om att både Ryssland och Monacos Grand Prix kommer fortsätta med grid girls – trots att Formel 1 beslutat att ta bort de lättklädda damerna inför säsongen. Ett beslut regerande världsmästaren Lewis Hamilton hyllar.
– Tack Jesus! Skriver han på Instagram.

ANNONS
|

Grid girls framtid inom Formel 1 har varit ett hett ämne som debatterats inför säsongen. F1:s ägargrupp, Liberty Media, ifrågasatte fenomenet inför säsongen och beslutade senare att ta bort de lättklädda damerna.

LÄS MER:Grid girls försvinner från Formel 1 – trots förarnas ilska

– Det överensstämmer inte med våra värderingar eller den samhällsnorm som råder i dag, sade Sean Bratches, marknadschef för Formel 1, i vintras.

Ett besked som inte föll i god jord hos flera av förarna. En som kraftigt ifrågasatte beskedet var Renaultföraren Nico Hülkenberg.

LÄS MER:Formel 1-förarna vill ha kvar de lättklädda kvinnorna

– Det vore synd att ta bort ögongodiset från starten. Vad får vi i stället? Herregud, säger han enligt flera medier.

Hamilton: "Tack Jesus!"

Men trots beslutet har två arrangörsländer, Monaco och Ryssland, valt att behålla sina grid girls.

ANNONS

LÄS MER:Trots beslutet – Monaco behåller grid girls

– I alla typer av motorsport används kvinnor som marknadsför bilarna harmoniskt och på ett angenämt sätt. Om vi lyckas komma överens så är vår plan att återinföra den här traditionen. Våra kvinnor är trots allt de vackraste, säger Dmitry Kozak, Rysslands vice statsminister, enligt BBC.

Den brittiske föraren Lewis Hamilton hymlar inte med vad han tycker om beslutet att gå emot F1:s policy. På Instagram kommenterar han beskedet med ett "Tack Jesus!"

ANNONS