Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Pa Dibba, med ansiktet mot kameran, kramas om av Jiloan Hamad efter ett av sina två mål i Hammarbys segermatch mot Örebro.

Hamad: "Känns som att vi har hittat rätt nu"

Pa Dibba var tillbaka i Hammarbys startelva. Han lämnade planen som dubbel målgörare – efter två assist från Jiloan Hamad.

Hammarby är fortsatt obesegrat på konstgräset hemma i allsvenskan i år.

Tredje segern där – andra i rad efter derbyvinsten mot Djurgården före uppehållet – kom i och med 3–1 mot Örebro.

- Vi har självförtroende när vi kommer hem och spelar och har fantastiska supportrar. Kul att bjuda tillbaka. Men vi har för många kryss, säger Jiloan Hamad.

Mittfältaren, centralt placerad i den här matchen, spelade fram till Hammarbys andra och tredje mål.

-  Känns som att vi har hittat rätt nu. Kul att få göra lite poäng. Det känns väldigt bra. Det kändes mycket bättre än senast mot Häcken. Då orkade jag i en halvlek, men gjorde för mycket misstag i andra.

- Jag fick ett litet hack i och med skadan, men nu känner jag mig i bra form. Även om jag har en bit kvar.

Inte i full form

Stjärnförvärvet inför säsongen menar att det återstår 15 procent till han är i full form.

- Där någonstans. Jag har mycket mer att ge, men ska inte vara för hård mot mig själv. Jag har gjort väldigt bra matcher för Hammarby sen jag kom tillbaka. Mot Häcken var det mindre bra, men annars har det känts väldigt bra. Jag är nöjd.

Hamad och Dibba – som inte startade i 0–2-förlusten mot Häcken – verkar trivas tillsammans på planen.

- När han håller i löpningarna är det ganska enkelt att hitta honom, men han kan vara för ivrig ibland. Han tar väldigt fina löpningar. En väldigt bra anfallare, säger Hamad.

Sex mål

Efter att Fredrik Torsteinbö placerat in 1–0 strax före paus kom Pa Dibbas femte allsvenska mål i år strax efter paus. Han tog sig förbi ett par försvarare och drog in Hammarbys andra för dagen.

Mitt i halvleken var det dags igen. Hamad till Dibba, som fanns på bortre stolpen. Mål.

Och ett skutt uppåt i allsvenskans skytteliga för forwarden. Han har två upp till den nuvarande ledaren Magnus Eriksson, Djurgården.

Örebro – utan avstängde Nordin Gerzic – kom till Stockholm med tre raka segrar, men har bara en trepoängare borta i år.

- Första gången jag förlorar mot Hammarby. När vi tappade bollar var det farligt varje gång. Mot Norrköping gjorde vi en bra taktisk match. I dag orkade vi inte hålla den skärpan, säger lagets tränare Alexander Axén.