Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hammarbys Jiloan Hamad med bollen. Arkivbild.

Hamad: "Det är dags att leverera nu"

2017 under Jakob Michelsen var ett uppbyggnadsår. 2018 står Hammarby med en ny huvudtränare och många värvningar. Nu ska dock resultaten komma.

När danske Jakob Michelsen kom in inför fjolårssäsongen var målsättningen redan fastställd. Den säsongen skulle bli en grund och en brygga mot större framgångar året efter. Relationen Hammarby-Michelsen fick dock ett abrupt slut, och med 2018 års allsvenska säsong annalkandes så står Hammarby ännu en gång med en ny huvudtränare, må så vara att Stefan Billborn är en uppflyttad sådan.

- Det bästa som kunde hända var att Stefan fick ansvaret. Vi har inte varit tvungna att börja om på ruta noll. Vi har gjort en del ändringar, men det har gått snabbt. Det behöver inte ta ett år för att lära oss det Stefan vill komma in med, säger Jiloan Hamad, som gör sin andra säsong i "Bajen" efter återkomsten från proffslivet utomlands.

- Han var med under förra året och kan sätta fingret direkt på vad som varit bra, vad som saknats och vad vi kan göra bättre.

Ingen resultatmålsättning

Den tekniske speldirigenten är tydlig. Uppbyggnaden är ett avslutat kapitel och det är nu som det är upp till bevis för det grönvita Stockholmslaget.

Frågan är – vilken nivå är det som Hammarby vill bevisa att man ligger på?

TT: Vad har ni för målsättning rent resultatmässigt?

- Det är svårt. Vi har inte pratat så mycket om det. För mig så är det väl topp-fem, topp-sex. Sedan är det klart att om du frågar alla i laget så vill alla vinna. Vi har vinnarskallar, men man ska vara försiktig med målsättningar också.

"Alla har steppat upp"

Hemvändaren Erkan Zengin och anfallaren Nikola Djurdjic var två sena förstärkningar till Hammarbytruppen som kan ha höjt ambitionerna. Deras ankomst har även höjt nivån på övriga enligt Hamad.

- Man märker på träningarna att alla höjt sig. Det är kamp på varje träning, en konkurrenssituation på varenda position. Alla har steppat upp.

- Jag har en bra känsla. Vi vet vad vi söker och vad vi vill göra. Hur vi vill spela.