Halmstads Kosuke Kinoshita jublar åt sitt första mål mot Degerfors.

Halmstad vände efter två mål av skyttekungen

Kosuke Kinoshita kliver upp i toppen av skytteligan i superettan efter sina två fullträffar mot Degerfors. Målen innebar också att Halmstad vände 0–1 till 2–1 och tog tillbaka tredjeplatsen i tabellen.

|

Halmstad åkte på ett tidigt baklängesmål hemma mot Degerfors. Inte ens en minut var spelad när Erik Lindell smällde in sitt första mål i seniorkarriären efter en hörna.

Vändningen tog sin start först i den andra halvleken.

Kosuke Kinoshita satte kvitteringen i den 58:e minuten, och japanen avgjorde sedan mötet i slutskedet. Inhopparen Ivo Pekalski, som är tillbaka i klubben på lån efter skadeproblem, stod för passningen som bäddade för 2–0 i den 84:e minuten.

För Kinoshita var fullträffen hans tionde för säsongen, vilket gör att 23-åringen nu toppar skytteligan tillsammans med Sargon Abraham i Degerfors.

- Det låter bra, jag visste det... Men det viktigaste var att vi vann matchen, säger Kinoshita i C More.

Efter att ha gjort ett mål förra säsongen har det lossnat rejält för japanen i år.

- Förra året var tufft, nu är jag mycket bättre. Jag har tränat väldigt bra och det ger resultat nu, säger han.

Halmstad tar i och med segern tillbaka tredjeplatsen i tabellen från AFC Eskilstuna. Det är tre poäng upp till Helsingborg och fem till serieledande Falkenberg.