Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Mattias Karlssons klubblag Halmstad är klart för semifinal. Arkivbild.

Halmstad till semifinal med viss möda

Halmstad BTK kunde efter visst besvär vinna returen mot BTK Rekord med 4–2 och är klart för semifinal i pingisens SM-slutspel. Även BTK Warta vann över Ängby/Spårvägen Elit med 4–2 och är också klart för semifinal.

Halmstad BTK vann första matchen med 4–0 mot BTK Rekord och var på väg mot en nästan lika klar vinst i returen, men VM-spelaren Mattias Karlsson svarade för många egna missar i sin andra match mot Michal Obeslo.

Då trädde Elias Ranefur in och trots underläge vände han till seger över Simon Arvidsson och säkrade därmed 4–2 till Halmstad.

- Jag försökte tänka positivt och kände att jag hade bra träff och fick bra utdelning på mina servar, sade Elias Ranefur.

Matchvinnare för BTK Warta blev Hampus Söderlund, som dels avgjorde första mötet i sudden-death, dels vann båda matcherna i returen och inte minst den sista som innebar seger över Ängby/Spårvägen Elit med 4–2.

En avgörande insats svarade också Magnus Månsson för när han ersatte skadade Jiang Changhong i andra singeln och besegrade Daniel Schaffer.

Satoshi Aida vann båda sina singlar för Stockholmslaget men Warta hade det jämnare laget vilket fällde avgörandet.

- Det var starkt av mig att klara Daniel Schaffer och när vi fick 3–2 så var segern i praktiken klar, sade Magnus Månsson.

Eslövs AI, som vann grundserien får nu nöjet att välja motståndare i semifinalen, antingen Halmstad eller Warta, medan Söderhamns UIF får ta sig an det lag de regerande mästarna väljer bort.