Halmstad och Söderhamn till semifinal

Halmstad BTK och Söderhamns UIF behövde bara två matcher för ta sig vidare till semifinal i SM-slutspelet i pingis. Halmstad besegrade Falkenbergs BTK med 4–0 och Söderhamn avfärdade BTK Warta med samma siffror.

ANNONS
|

Efter en knapp vinst i första mötet blev Falkenberg en enkel munsbit för Halmstad i returen. Framför allt imponerade Harald Andersson med två segrar i raka set.

- Vi fick ett extra självförtroende efter första vinsten. Mitt fotarbete fungerar bra nu och är nyckeln till min starka forehand. Dessutom är min backhand mer stabil, förklarade Harald Andersson.

ANNONS

Söderhamn är starka på hemmabord och det fick Warta bittert erfara. När Anthony Tran, som är Söderhamns trea, besegrade Damien Eloi, som vunnit SOC en gång, så underlättade det förstås Söderhamns vinst.

- Trans vinst var väldigt bra och när vår försteman, Hampus Nordberg inte spelar som allra bäst men ändå vinner båda sina matcher, visar det på en enorm styrka i vårt lag, sade Söderhamns lagledare Mats Olsson.

Detta blir tionde raka semifinalen för Söderhamn och de är dessutom det enda lag som på de senaste tolv åren petat Eslövs AI från SM-tronen.

BTK Rekord har i egenskap av seriesegrare förmånen att välja motståndare i semifinalen. Halmstad eller Söderhamn står det mellan och Eslöv får möta det lag Rekord väljer bort.

TT

ANNONS