Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Resterna av Slottsskogshallen under måndagsmorgonen. Två pojkar har medgivit att de låg bakom söndagens brand.  Bild: Petter Trens
Resterna av Slottsskogshallen under måndagsmorgonen. Två pojkar har medgivit att de låg bakom söndagens brand. Bild: Petter Trens

Hallen brann ner – men skulle ändå rivas

Slottsskogshallen brann ner – men var på upphällningen ändå. Enligt det nominerade förslaget för 2020 års budget skulle den rivas för att göra plats för en mer modern arena.
– Vi ska se om det finns något i den planen som vi kan och bör göra om, säger Elisabet Lann (KD), ordförande i idrotts- och föreningsnämnden.

"Slottsskogshallen är i dåligt skick och bör rivas inom några år."

Orden kommer från den investeringsbudget för 2020 som idrotts-och föreningsnämnden nominerat för kommande år.

LÄS MER: Frölundas erbjudande efter branden – ställer upp för de drabbade

Under söndagen stod det klart att ingen bulldozer kommer behövas, då hallen brann ner tillsammans med redskap och utrustning för tiotals miljoner kronor.

– Nu har vi ett nytt läge. Vi behöver sätta oss med kartan för att se om vi behöver göra omplaneringar, konstaterar nämndens ordförande Elisabet Lann (KD), när hon står mitt bland ödeläggelsen.

LÄS MER: Stödet till trampolinklubben dagen efter branden

"Det låg långt fram i planen"

Enligt budgetförslaget skulle Slottsskogshallen rivas om ett par år – för att sedan göra plats för en ny, större kategori 3-hall. Den nya hallen skulle ta runt 1 500 åskådare, byggas mellan 2023-2025 och ligga på samma ställe (så länge övriga ombyggnationer i området tillåter).

– Vi ska se om det finns något i den planen som vi kan och bör göra om. Slottsskogshallen skulle rivas, men det låg långt fram i planen, säger Elisabet Lann.

Kommunalrådet har också tagit del av de drabbade föreningarnas öden. Inte minst Västra Frölunda Trampolinklubb – som inte bara förlorade sin lokal, utan trampoliner och annan utrustning för upp emot två miljoner kronor.

LÄS MER: 500 ungdomar står utan friidrottsarena

Om kommunen kommer kliva in och stötta föreningarna ekonomiskt återstår dock att se.

– Det är ju en sån sak som vi kan fatta beslut om, men jag kan inte säga i dag vad det beslutet kommer bli. Först och främst behöver vi få en samlad bild av omfattningen och skadorna. Sedan har vi vissa reglementen att förhålla oss till i hur vi stödjer och vad vi stödjer, säger Lann.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.