Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Calle Halfvarsson under pressträffen i Seefeld inför herrarnas 50 km på skid-VM.

Halfvarssons vändning: "Ni går ju på allting"

En lärdom från skid-VM är denna: När Calle Halfvarsson är besviken, lita inte på Calle Halfvarsson. Nu kör han femmilen ändå.

- Jag skiter i det, sade Calle Halfvarsson om femmilen efter fredagens stafett där han hade en tung avslutning på sin andrasträcka.

Den relevanta motfrågan – du kommer inte att ångra dig som du gjorde på OS förra året? – fick ett snabbt svar.

- Jag kommer inte att ändra mig.

Nu har han ändrat sig.

- Ni går ju på allting jag säger, säger Calle Halfvarsson och ler, efter att trots allt ha tagits ut till femmilen.

"Kokar i huvudet"

Söndagens lopp avslutar skid-VM i österrikiska Seefeld och för Sverige kör också Daniel Rickardsson, Jens Burman och Björn Sandström. Men snackisen är, som så ofta förr, Calle Halfvarsson.

TT: Ska vi sluta lyssna på dig när du är besviken?

- Ja.

- Det kokar i huvudet på mig då. Redan efter sprintstafetten var jag helt tokig och tänkte att jag inte skulle köra en enda distans till på VM. Där och då är jag väldigt besviken och det flyger en och annan groda ur munnen på mig. När jag är besviken ska ni nog vara lite försiktiga med vad ni tror på.

Under OS i Pyeongchang förra året hände samma sak. En missnöjd Calle Halfvarsson konstaterade efter det näst sista loppet, sprintstafetten, att han absolut inte skulle köra den avslutande femmilen, men kom sedan ändå till start.

Besviken på banorna

Då var det besvikelsen över en missad medalj som talade. Den här gången har det även handlat om irritation mot arrangörerna, som hittills inte har velat salta de lösa banorna.

- Jag har varit lite besviken med förhållandena under det här mästerskapet, det har varit väldigt blött och grötiga spår. Men jag har ändrat mig och tycker att det ska bli en rolig utmaning med femmilen. Jag ser faktiskt fram emot den, säger Calle Halfvarsson.

I hans tidigare lopp i Seefeld har medaljen funnits inom räckhåll på förhand. Nu tar han inte ens den typen av resultatmål i munnen. Halfvarsson vill däremot hålla sig till sin på förhand bestämda VM-plan och genomföra femmilen.

- Jag vet inte om jag ska säga det här... jag har ju ljugit för er tidigare. Men målet är att jag ska ta mig igenom loppet hur det än går. Jag ska ta mig i mål.