Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: JOEL MARKLUND
Bild: JOEL MARKLUND

Halfvarssons ursäkt efter kritiserade videon

Under tisdagen publicerades en musikvideo där Calle Halfvarsson, i NRK-programmet "Helt Ramms" regi, går till vulgära attacker mot norska skidprofiler.
Nu ber landslagsstjärnan om ursäkt.

I musikvideon "Who the fuck is Norway", som publicerades i norska NRK under tisdagen, hörs Calle Halfvarsson rappa om att han "badar i svenska dambröst" samtidigt som han sågar huvudet av en pappdocka föreställande Petter Northug.

– Efter tio år med Northugs snack mot Calle är planen att jämna ut lite och att Calle ska få ge igen, sa Robin Bryntesson, som också var med i videon, till Aftonbladet.

Videon har fått utstå massiv kritik för dess sexistiska och våldsamma inslag. Halfvarsson står även för personliga angrepp och sjunger "Klæbo din lilla skit" – om norske stjärnan Johannes Høsflot Klæbo.

LÄS MER: Halfvarsson i uppmärksammad attack mot Norska skidlandslaget

Nu ber den svenska längdstjärnan om ursäkt.

– Jag hade blivit lovad att se den innan den släpptes men det fick jag inte göra. Jag sa under inspelningen att vissa grejer kanske inte var okej. Men som sagt, jag ber om ursäkt om någon tog illa vid sig. I efterhand ångrar jag det jag gjorde. Det blev ingen bra grej av det, konstaterar svensken i en intervju med Aftonbladet.

"Oerhört olyckligt"

Halfvarsson förbereder sig, tillsammans med resten av landslaget, för fullt inför VM i Seefeld. Inte heller landslagsledningen på plats är nöjd med videon.

– Oerhört olyckligt. Absolut ingenting som varken Calle eller vi känner oss tillfreds med. Jag tycker att det är högst olämpligt, hela innehållet, säger svenska landslagschefen Rikard Grip till TT.

– Han hade inte hela bilden där och blir lite tagen på sängen och rycks med i situationen och stunden. Det har jag till viss del respekt för. Men sen är det inte försvarbart vad som kommer ut ur filmen, fortsätter Grip.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.