Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Calle Halfvarsson ger upp i kampen om medaljerna. Norge vann före OAR och Frankrike.

Halfvarsson: "Stod på styltor på upploppet"

Medaljchansen levde in i det sista. Men spurtstriden i sprintstafetten blev en svensk besvikelse. I stället fick Marcus Hellner och Calle Halfvarsson nöja sig med fjärdeplatsen.

Mot Norge fanns som väntat inget att göra. Men Calle Halfvarsson fick ge sig även mot de ryska OAR-åkarna och starkt spurtande Frankrike.

- Det gick väldigt fort direkt från start. Jag slet direkt från start och hade inget att ge i sista backen, säger Halfvarsson, som efter målgång ilsket svingade sin stav i backen.

- Ja, jo... den gick lite sönder.

De svenska längdherrarna hade inte lyckats ta någon OS-medalj i Pyeongchang och Marcus Hellner och Calle Halfvarsson gick in i sprintstafetten med en rejäl revanschlusta. Det började också bra, både Hellner och Halfvarsson höll sig framme på sina inledande sträckor.

Norge överlägset

Men mot slutet blev det tydligt att det först och främst var Norges dag.

Martin Johnsrud Sundby växlade över till Johannes Høsflot Klæbo med fem sekunders marginal inför sistasträckan. Klæbo hade god kontroll på det övriga fältet medan OAR, Frankrike och Sverige kom i mål inom loppet av knappt två sekunder.

Halfvarsson tappade mot Alexander Bolsjunov och Richard Jouve på sistavarvet, men tog in på dem i slutet och var med i medaljkampen in på upploppet. Där fick Bolsjunov en liten lucka och de sista meterna gav Halfvarsson upp kampen om bronset.

Svenskarna var mycket besvikna efteråt.

- Vi vill ju vara bättre. Inför varje distans försöker man lite mer. Men vi är väl inte bättre just nu, säger Marcus Hellner.

- Det var ett hårt lopp. Det räckte inte hela vägen, men det var nära. Calle var trött på slutet men jag hoppades att det skulle gå vägen.

"Plockar ut det de har"

Förbundskapten Rikard Grip hade gärna sett Halfvarsson och Hellner få den där medaljen.

- Jag hade verkligen unnat killarna en medalj i dag. De plockar verkligen ut det de har men det är små marginaler och dem hade vi inte på vår sida idag, säger Grip.

Calle Halfvarsson kommer också enligt Grip att få den stöttning han behöver efter medaljmissen.

- Först och främst får han landa i det här, komma tillbaka till boendet och så klart kommer vi att finnas till hands där. Jag förstår att han är oerhört besviken efter dagen.