Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Calle Halfvarsson slutade fyra i semifinalen. Arkivbild.

Halfvarsson knäckte Klæbos stav: "Tråkigt"

Calle Halfvarsson glömde att välja kvartsfinal och fick svåraste heatet. Det gick vägen ändå. Men i semifinalen tog det stopp för svensken.

Halfvarsson slutade fyra i semifinalen sedan han kört av staven på den norske sprintkungen Johannes Høsflot Klæbo, som i ilskan slog den trasiga staven i backen.

- Det är ett skitsätt för en semifinal att avgöras på, säger Klæbo till SVT.

Halfvarsson säger att det förstås inte var hans mening att knäcka norrmannens stav.

- En tråkig situation. Innan han kliver in framför mig känns det som jag har bra position. Sedan förstår jag inte varför han kliver in och sänker tempot. Jag tycker det var en konstig grej att göra. Men sen är det jag som kliver av staven, säger han till SVT.

Klæbo var snabbast i kvalet och kom sedan tvåa i kvartsfinalen efter Eirik Brandsdal. Förra helgens sprintvinnare, ryssen Alexander Bolsjunov missade att ta sig vidare från det tuffa kvartsfinalheatet.

Det blev italiensk seger i sprinten genom Federico Pellegrino. Han vann före norrmannen Emil Iversen och kanadensaren Alex Harvey.

Sprintspecialisten Teodor Peterson blev inte bättre än 84:a i kvalet.

- Det var sjukt jävla dåligt. Det har känts fruktansvärt dåligt de två senaste dagarna. Jag har funderat på om jag håller på att bli sjuk, men i går när det kändes bra tänkte jag att det inte var någon fara, säger Peterson till Aftonbladet.

Han ska nu fundera på om han ska avbryta minitouren i Lillehammer som har ytterligare två lopp i helgen.

- Jag ska ta en funderare. Dåliga resultat kan jag leva med, så länge det inte är någon fara för hälsan att köra kör jag nog gärna.