Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Bildbyrån/NRK
Bild: Bildbyrån/NRK

Halfvarsson i uppmärksammad attack mot Norska skidlandslaget

Calle Halfvarsson har hamnat i blåsväder.
Den svenske skidåkaren går, rappandes, till attack mot Northug och Norge i en musikvideo för norska NRK:s humorprogram "Helt Ramm".

Skidfesten i österrikiska Seefeld har inte mer än hunnit gå av stapeln innan Calle Halfvarsson lyckats skapa stora rubriker – och det är inte i spåret han gjort det.

Den svenske skidstjärnan har nämligen medverkat i norska NRK:s "Helt Ramm" genom en musikvideo där han går till attack mot flera norska skidstjärnor.

Videon, i vilken han rappar tillsammans med före detta svenska landslagsåkaren Robin Bryntesson, har väckt stor uppmärksamhet på grund av flera textrader i låten som heter "Who the fuck is Norway".

Kontroversiell text

Bland annat sjunger Calle Halfvarsson att Petter Northug har lika stora muskler som Bryntessons fru, samt om att han själv "badar i svenska dambröst".

Dessutom slår han och eldar vid flera tillfällen pappersfigurer som föreställer Northug, Martin Johnsrud Sundby och Johannes Klæbo.

– Efter tio år med Northugs snack mot Calle är planen att jämna ut lite och att Calle ska få ge igen, kommenterar Robin Bryntesson enligt Sportbladet.

Musikvideon har fått kritik på sociala medier – men enligt Bryntesson, som är en av huvudpersonerna i "Helt Ramm", tvekade inte Halfvarsson kring att göra videon.

– När vi spelade in den var han stensäker, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.