Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bild: TT

Halfvarsson fyra – supertalangen vann på nytt

Calle Halfvarsson imponerade i vägen till finalen. Väl där blev det en fjärdeplats. Norske supertalangen Johannes Hoesflot Klaebo vann – igen. – Det är ingen som kan slå honom, säger Halfvarsson.

Calle Halfvarsson hade full kontroll i sin kvartsfinal och tog sig enkelt vidare till semifinal. Väl där gjorde han som i kvarten och var först över mållinjen. I finalen hade han inte krafter att utmana om seger och slutade på en fjärdeplats. Vann gjorde precis som i Ruka förra helgen norrmannen Johannes Hoesflot Klaebo. 

Efter loppet var Halfvarsson ändå ganska nöjd med sin insats.

– Det kändes bra ända fram till finalen. Där är jag lite för trött, säger Halfvarsson, som ändå menar att tävlingen var ett steg framåt jämfört med premiären i Ruka.

– Ja, även om jag var ett snäpp bättre placeringsmässigt förra helgen så kändes det som att det var fler åkare som var på hugget idag. Jag tycker att jag har en lite bättre känsla här i både kvart och semi. Men finalen var väl återigen lite tungt.

– Det känns fortfarande som att det finns en hel del att plocka ut. Jag har inte det där sista lilla, det finns inte riktigt där än.

Men det går åt rätt håll?

– Ja, jag tränar fortfarande ganska mycket och försöker hålla i det. Så jag ligger där jag vill vara.

Vad säger du om Johannes Klaebos spurt?

– Det är imponerande, återigen, han visar att han är världens bästa skidåkare. Det är ingen som kan slå honom.

Varken Emil Jönsson och Teodor Petersson tog sig vidare från kvartsfinal.

Norge fick med sig hela 12 åkare vidare från kvalet. Men mannen det snackats mycket om inför tävlingarna, Petter Northug, var inte en av dem efter 32:a tid i kvalet.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.