Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Halfvarsson fick ge sig på upploppet – blev tvåa

Efter en misslyckad fjolårssäsong visade Calle Halfvarsson att han är tillbaka med besked. – Det är mer än godkänt, säger han efter andraplatsen i Rukas klassiska sprint.

Han var inte bland de snabbast i prologen, men tog sig ändå ganska bekvämt vidare. Och efter att ha imponerat i den tuffa backen i finalen slutade Calle Halfvarsson på en andraplats bakom norrmannen Pal Golberg.

– Känslan i prologen var ganska tung, men sedan släpper det i kvarten. Sedan har jag en strulig semifinal och har lite flyt att jag går vidare till final. Men det är mer än godkänt ändå, sammanfattar Halfvarsson sin insats.

Andraplatsen värmde extra mycket med tanke på hur misslyckat fjolåret blev.

– Ja, jag hade ju så himla strulig säsong i fjol och att få ett sånt här kvitto och känna att man gjort rätt för sig i sommar, det är väldigt roligt, säger Halfvarsson – som inför loppet inte visste vad han skulle förvänta sig.

– Det är så himla svårt att säga. När man haft en sån säsong som jag hade och börjar träna ganska hårt, då går det lite upp och ner hela tiden. Vissa dagar är det ganska tungt, och nästa dag är man där uppe igen. Nu har det börjat stabilisera sig lite och efter Bruksvallarna insåg jag att jag hänger med ganska bra ändå.

Imorgon väntar 15 kilometer i klassisk stil. Då är Halfvarsson med igen, han är en av få svenskar som dubblerar i Kuusamo.

– Får vi till skidorna – och det ska vi få till – då tror jag att jag kanske kan göra ett bra resultat.

Har du samma kapacitet på distans?

– På distans är jag lite bättre. Nej, jag skojar bara. Men ja, vi får se. Det är ovisst. Nu vet jag att sprinten går bra så får vi vänta till efter distansen imorgon och se. Det är bara att gå hem och ladda om. Jag är redan fokuserad på morgondagen.

Vad var du mest nöjd med idag?

– Backen är jag mest nöjd med. Upploppet får jag inte alls till. Och det är lite tvärtom hur det har sett ut innan, det är stakningen jag varit stark i och att springa på skidorna är jag egentligen inte så bra på, men idag gick det väldigt bra och då gick stakningen lite sämre.

Vad fattas för att få till spurten också?

– Det är ju mycket tekniskt, det gäller att hitta träffen och att det stämmer med magen och allt. Man ska inte bara veva, utan det ska finnas ett ”stäm” i allt man gör.

Och vad säger du om Stina Nilsson?

– Ja, jag är inte förvånad, vi vet alla hur bra hon är. Jag är bara imponerad.

Teodor Peterson slutade fyra, just bakom det norska underbarnet Johannes Hoesflot Klaebo.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.