Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Calle Halfvarsson blev femma i herrarnas masstart i Oberstdorf.

Halfvarsson femma efter stark avslutning

Calle Halfvarsson tog revansch efter den misslyckade sprinttävlingen. Svensken avslutade starkt i masstarten och slutade femma, 3,2 sekunder efter segrande Emil Iversen.

Snön vräkte ner och det var trångt i spåren under den fjärde etappen av Tour de Ski i tyska Oberstdorf. Åkarna åkte upp och ner i fältet och det dröjde ända in på upploppet tills den stora klungan kunde spricka upp någorlunda.

Calle Halfvarsson var där och då positionerad lite för långt bak för att kunna utmana den absoluta täten. Men likväl stod han för en av de starkare avslutningarna, arbetade sig uppåt i fältet och åkte in som femma.

"Hade gärna varit på pallen"

- Jag svarar rätt bra när jag trycker till på slutet i sista backen, men jag hade gärna varit på pallen i dag. Det kändes som att jag hade bra skidor också, men jag blev lite för passiv, säger Halfvarsson till Expressen.

Den uteblivna pallplatsen till trots – han tog en gruvlig revansch efter sprinttävlingen på nyårsdagen – där han åkte ut redan i kvartsfinal.

- Det här var ett betydligt bättre resultat än gårdagen och jag gör mycket saker rätt. Sen finns det saker att jobba på med det taktiska, säger han.

Först in i mål efter 15 kilometer var norrmannen Emil Iversen som spurtade hem segern. Italienaren Francesco de Fabiani slutade tvåa, och ryske Sergej Ustiugov blev trea.

Åtta i sammandraget

Klungan var länge väldigt stor och efter 10 kilometer var det hela 44 åkare som låg tio sekunder ifrån varandra, bland annat ett flertal svenskar.

Av svenskarna var det dock bara Halfvarsson som orkade hänga med in i det sista. Oskar Svensson blev näst bästa svensk på 16:e plats.

Johannes Høsflot Klæbo som ledde sammandraget inför etappen slutade på nionde plats. Därmed är norrmannen fortfarande i topp före Ustiugov och Emil Iversen på tredje plats. Halfvarsson är bäste svensk på åttonde plats med tre återstående etapper.