Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Calle Halfvarsson.

Halfvarsson åtta – klar seger för Ustiugov

Den ryske skidstjärnan Sergej Ustiugov visade klass när han vann den andra etappen av Tour de Ski. Där bakom blev det ett fall framåt för Calle Halfvarsson, som efter misslyckandet i sprinten slutade åtta i distansloppet.

Calle Halfvarsson var besviken efter tourpremiären när han blev utslagen redan i kvartsfinal i sprinten.

När Tour de Ski fortsatte med 15 kilometer i fri stil inledde svensken starkt. En offensiv start gjorde att han var bra med under halva loppet och hade känning på pallplatserna. Men mot slutet gick det betydligt tyngre, sekunderna drog iväg och han dalade i resultatlistan. 29-åringen blev till slut åtta, 43 sekunder från Sergej Ustiugov, Ryssland, och 20 från pallen.

- Jag klappade ihop sista tio (kilometerna) kan man säga. Tror jag körde lite för fort ett tag och straffas lite för det, säger Halfvarsson i SVT.

"Ok minus"

Han ger sig själv betyget "ok minus" på inledningen av touren, och tycker att det var ett litet fall framåt under dag två.

- Jag känner ändå att jag har farten i mig, första fem går ju bra. Nånstans där finns det, det gäller bara att plocka fram det.

Ustiugov, som vann Tour de Ski för två år sedan, visade att han verkligen är tillbaka efter en skada som gjorde att han missade de inledande världscuptävlingarna i år. I mål var han 12 sekunder före norrmannen Simen Hegstad Krüger. Landsmannen Alexander Bolsjunov blev trea.

Halfvarsson tia

Resten av det svenska startfältet hamnade långt ner i resultatlistan: Oskar Svensson blev 38:a, Viktor Thorn 44:a, Daniel Rickardsson 45:a, Simon Lageson 68:a, Karl-Johan Westberg 69:a och Teodor Peterson 82:a.

I sammandraget leder Bolsjunov före Ustiugov och norrmannen Johannes Høsflot Klæbo. Den enda åkaren bland topp tio som inte kommer från Ryssland eller Norge är Calle Halfvarsson som ligger på en tiondeplats, 59 sekunder bakom Bolsjunov.