Serena Williams mot världsettan Simona Halep i nästa omgång.

Halep mot Williams: "En stor mästare"

23-faldiga grand slam-vinnaren Serena Williams mot världsettan Simona Halep. Tennispubliken i Melbourne bjuds på en riktig höjdare i Australian Opens fjärde omgång.

Serena Williams visar storform. Den amerikanska stjärnan har bara tappat nio gem på tre matcher i årets först grand slam-turnering.

- Jag spelar bara en match i taget, spelar så hårt jag kan och gör så gott jag kan. Det är egentligen det enda som går att göra, säger Williams efter segern mot Dajana Jastremska med 6–2, 6–1.

Hon tyckte inte att ukrainskan skulle deppa för mycket och hade bara positiva ord om 18-åringen.

Glömde Venus

- Jag tyckte hon spelade fantastiskt, sade den mer än dubbelt så gamla stjärnan och mindes hur hon hade det som ung.

- När jag var yngre spelade jag mot Lindsay Davenport, Martina Hingis, Monica Seles. Alla jag mötte var i hall of fame. Varje match var skrämmande, men det var bara att gå ut och göra det bästa jag kunde, sade Williams innan hon kom på att hon glömt nämna en person.

- Hur kunde jag glömma Venus? Hon skrämmer mig fortfarande.

Venus, alltså Serenas storasyster, kunde ha blivit motståndare i nästa omgång. I stället väntar världsettan Simona Halep. Rumänskan släppte bara fem gem mot Venus Williams, 6–2, 6–3.

- Jag möter en stor mästare. Det kommer att bli en tuff utmaning, men jag är redo, säger Halep inför matchen mot Williams.

Osaka fick kämpa

Fjärdeseedade Naomi Osaka fick en något jobbigare resa mot Australian Opens fjärde omgång. Taiwanesiskan Hsieh Su-Wei tog hem första set och ledde med 4–1 i andra innan Osaka kunde vända och vinna med 5–7, 6–4, 6–1.

Osaka, som vann US Open i höstas, spelade slarvigt och stod inte att känna igen i de två första seten. När hon fick ordning på sin serve gick det bättre och den taiwanesiska utmanaren hade inget att sätta emot när hennes egen serve började svikta betydligt. Osaka ställs nu mot Lettlands hopp i turneringen, Anastasija Sevastova, som besegrade kinesiskan Qiang Wang i två raka set.