Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Simona Halep är klar för final på Roland Garros.

Halep kvar på tennistronen efter segern

Simona Halep försvarade positionen som världsetta när hon besegrade Garbiñe Muguruza. I finalen i Franska mästerskapen jagar rumänskan sin första grand slam-titel. Det kvarvarande hindret: US Open-mästaren Sloane Stephens, USA.

Simona Halep blir kvar som världsetta i tennis. Rumänskan vann semifinalen i Franska mästerskapen i tennis över spanjorskan Garbiñe Muguruza med 6–1, 6–4.

På lördag spelar Halep final i grand slam-turneringen i Paris för tredje gången, efter förlusterna 2014 och 2017.

- Jag ska försöka att spela bättre än i fjol (då lettiskan Jelena Ostapenko överraskande vann med 2–1 i set), säger Halep, som skulle ha förlorat förstaplatsen på världsrankningen till Muguruza om hon hade förlorat semifinalen, till Eurosport.

"Fajtades på varje boll"

Halep inledde i ett rasande tempo och tog det första setet väldigt enkelt.

- Jag visste att jag var tvungen att spela aggressivt och snabbt. Allt gick bra, det kändes bra både i benen och mentalt, säger Halep.

Andra set blev tajtare. Muguruza höll jämna steg med Halep fram till 4–4.

- Jag hade självförtroende efter första set och gav inte upp i det andra utan fajtades på varje boll. Därför kunde jag vinna i två raka.

Segerrepris för Stephens

Den andra semifinalen var helamerikansk och en repris på US Open-finalen förra sommaren. Precis som i New York i fjol blev det seger för Sloane Stephens mot Madison Keys: 6–4, 6–4.

- Det är tufft att möta en landsmaninna och en god vän så jag är nöjd med att jag lyckades spela så bra, säger Stephens till Eurosport.

Hennes taktik var tydlig. Hon höll bollen i spel och lät Keys slå bort sig.

Det gav Stephens en ny chans att ta hem en grand slam-turnering.

- Det här är en av mina favoritturneringar så jag är mycket glad över att vara i final, säger 25-åringen.