Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Simona Halep sträcker ut sig för att nå bollen mot Estlands Kaia Kanepi.

Halep fick revansch mot Kanepi

Det var inte långt ifrån att världsettan Simona Halep slogs ut i första omgången mot Kaia Kanepi, rankad 70, i Australian Open. Det krävdes tre set och mer än två timmar innan Halep till slut kunde andas ut som segrare.

Det kunde ha blivit en repris på mötet i första omgången i US Open i höstas, där estniskan skrällvann och slog ut den 27-åriga rumänskan Halep. Men den här gången fick Halep efter 6–7, 6–4, 6–2 triumferande sträcka armarna upp i luften.

- Jag vill inte minnas den matchen, säger Halep om US Open-förlusten i intervjun på planen efter matchen.

Det blev en utdragen kamp, som pågick i mer än två timmar på Margaret Court Arena i Melbourne Park, och Kanepi hedrades med stående ovationer när hon lämnade arenan.

- Jag visste att hon var en stark motståndare. Så jag var tvungen att vara stark i benen och tro på att jag skulle vinna matchen, säger Halep.

Kanepi, 33 år, har blivit snudd på en skräckmotståndare för världsettan. När de två möttes i Doha 2014 krävdes det tre set, varav det avslutande med tiebreak, för att Halep skulle avgå med segern.

Även den här matchen innebar en chockstart för världsettan, där första setet tillföll Kanepi efter tiebreak.

Estniskan har ett antal kvartsfinaler i grand slam-sammanhang på meritlistan, medan Halep förlorade finalen mot Caroline Wozniacki i förra årets Australian Open, innan hon i juni vann Franska öppna.

Halep var bitvis irriterad och slog uppgivet ut med sina armar vid flera tillfällen, och det krävdes flera setbollar innan hon till slut kunde vinna det andra setet med 6–4.

- Jag tar med mycket självförtroende (till nästa runda), för det är inte lätt att möta Kaia, säger världsettan.