Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Halmstads Sead Haksabanovic kramas om efter att han gjort 1–0 mot Östersund.

​Haksabanovics drömmål sänkte ÖFK

Sead Haksabanovic valde allsvenskan framför belgiska ligan. 17-åringen sänkte topptippade Östersund i premiären med ett kanonskott i första krysset, 1–0.

Många tror att Östersund ska vara ett medaljlag i årets allsvenska. Men i premiären på Örjans Vall fanns topprestationen i Halmstads lag.

Matchen var ungefär lika grå som den halländska himlen – tills Haksabanovic satte fart på fötterna i 38:e minuten.

Norske anfallaren Alexander Ruud Tveter jobbade ut bollen på vänsterkanten. Haksabanovic gjorde en skottfint, skapade sig ett litet skottutrymme i snäv vinkel och lyckades panga upp 1–0 i närmsta krysset.

- Den skulle egentligen ha suttit i bortre, erkänner Sead Haksabanovic, och fortsätter:

- Jag får ofta höra att jag gör skottfinter hela tiden. Det har blivit min specialitet.

"Viktig signal"

Sead Haksabanovic tackade nej till Club Brügge i vintras. I stället kan 17-åringen bli en av de största profilerna i allsvenskan 2017.

- Det var skönt med den här starten. Nu vet jag att det funkar för mig i allsvenskan också, och inte bara i superettan.

Förra säsongen gjorde vänstermittfältaren åtta mål och sju assist i näst högsta serien.

- Det betyder väldigt mycket för oss att Sead och hans familj beslutade att han skulle bli kvar här. Det betyder också en del för svensk fotboll i stort. Det sänder signaler att det ibland kanske är klokt att vänta lite grann med att flytta utomlands, säger HBK-tränaren Janne Jönsson.

Upphaussade Östersund hade stort bollinnehav i kraft av sin passningsskicklighet, men gästerna klarade inte att skapa målchanser.

Stolt Potter

En harmlös nick av inhopparen Salisu Abdullahi Geros i 65:e minuten var det enda som 19-årige HBK-målvakten Isak Pettersson behövde rädda.

- Jag är stolt över mitt lag. Om man ska förlora fotbollsmatcher ska man göra det på det här sättet. Vi gjorde allt vi kunde. Vi kämpade. Vi försökte och försökte, men vi mötte ett starkt försvar och lyckades inte, säger ÖFK-tränaren Graham Potter.

TT: Är du förvånad över att det blev så här?

- Nej, inte alls. Vi väntade oss en jättetuff match och det blev det. Jannes lag var bättre i dag och vann välförtjänt.